Kaşarlı Maydanoz Soslu Pide Tanımı İçin Gereçler
Yarım paket kuru maya
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2.5 su bardağı un
Sosu için;
1 tutam maydanoz
1 adet sarımsak
Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı
Üzeri için;
Kaşar peyniri
Kaşarlı Maydanoz Soslu Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci öncelikle yumuşak bir hamur yoğuralım son etepta tereyağını ekleyip hamuru tekrar yoğuralım.
İki katı olana kadar mayalandırmaya bırakalım.
Yağlı kağıt üzerinde merdane ile orta kalınlıkta açıp baklava dilimi halinde kesip tepsi mayası yapalım.
Sosu için olan gereçleri karıştırıp, sosumuzu hazırlayıp pidenin üzerine sürelim. Ortalara kaşar peyniri koyalım.
190 derece fırında kızarana kadar pişirelim (Çok fazla kızartmayalım kaşar peyniri kurumasın) deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Kaşarlı Maydanoz Soslu Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım paket kuru maya
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2.5 su bardağı un
Sosu için;
1 tutam maydanoz
1 adet sarımsak
Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı
Üzeri için;
Kaşar peyniri
Kaşarlı Maydanoz Soslu Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci öncelikle yumuşak bir hamur yoğuralım son etepta tereyağını ekleyip hamuru tekrar yoğuralım.
İki katı olana kadar mayalandırmaya bırakalım.
Yağlı kağıt üzerinde merdane ile orta kalınlıkta açıp baklava dilimi halinde kesip tepsi mayası yapalım.
Sosu için olan gereçleri karıştırıp, sosumuzu hazırlayıp pidenin üzerine sürelim. Ortalara kaşar peyniri koyalım.
190 derece fırında kızarana kadar pişirelim (Çok fazla kızartmayalım kaşar peyniri kurumasın) deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Kaşarlı Maydanoz Soslu Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı