SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Kaşarlı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
600 gram tavuk göğsü
400 gram mantar (Doğrayın)
2 kuru soğan (piyazlık doğrayın)
2 diş sarımsak
1 adet kırmızı kapya biber (jülyen doğrayın)
2 adet yeşil sivri biber (jülyen doğrayın)
200 ml krema
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 (yarım) su bardağı su (1/2 (yarım) tatlı kaşığı nişastayla karıştırın)
1 tatlı kaşığı zerzevat tozu
1 tatlı kaşığı köri
1/2 (yarım) tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Karabiber, biraz kekik ve tuz
Kasar peyniri
Kaşarlı Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları ortadan ince kesip iri iri doğrayın.
1 yemek kaşığı sıvı yağ, az karabiber ve çok az tuz döküp karıştırın.
Arkalı önlü kızartıp kenara alın.
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip,soğanı ve sarımsağı kavurun.
Biberleri de ekleyip hafif kavurduktan sonra yüksek ateşte mantarları da kavurun.
Kremayı,nişastalı suyu ve baharatları da ekleyin.
Kaynamaya başlayınca tavukları da ekleyip kapağı kapalı orta ateşte 5 dak pişirdikten sonra kapağı açık yüksek ateşte 3-4 dak daha pişirin.
Kaşar peyniri de ek edip kapağı kapalı 5 saniye sonra altını kapatın. Afiyet olsun.
Kaşarlı Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
600 gram tavuk göğsü
400 gram mantar (Doğrayın)
2 kuru soğan (piyazlık doğrayın)
2 diş sarımsak
1 adet kırmızı kapya biber (jülyen doğrayın)
2 adet yeşil sivri biber (jülyen doğrayın)
200 ml krema
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 (yarım) su bardağı su (1/2 (yarım) tatlı kaşığı nişastayla karıştırın)
1 tatlı kaşığı zerzevat tozu
1 tatlı kaşığı köri
1/2 (yarım) tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Karabiber, biraz kekik ve tuz
Kasar peyniri
Kaşarlı Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları ortadan ince kesip iri iri doğrayın.
1 yemek kaşığı sıvı yağ, az karabiber ve çok az tuz döküp karıştırın.
Arkalı önlü kızartıp kenara alın.
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip,soğanı ve sarımsağı kavurun.
Biberleri de ekleyip hafif kavurduktan sonra yüksek ateşte mantarları da kavurun.
Kremayı,nişastalı suyu ve baharatları da ekleyin.
Kaynamaya başlayınca tavukları da ekleyip kapağı kapalı orta ateşte 5 dak pişirdikten sonra kapağı açık yüksek ateşte 3-4 dak daha pişirin.
Kaşar peyniri de ek edip kapağı kapalı 5 saniye sonra altını kapatın. Afiyet olsun.
Kaşarlı Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı