Kaşarlı Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Yarım paket yaş maya
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı soda (Yoksa ılık su da olur)
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
1 paket rende kaşar peyniri rendesi
Üstüne;
Yumurta sarısı
Susam çörek otu
Kaşarlı Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt şeker tuz ve mayayı yoğurma kabına alıp, karıştıralım. Un ve peynir hariç diğer malzemeleri ekleyip, tekrar karıştıralım. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
En son hamuru iyice toparlamak için 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Hamurumuzu güzel yoğurduktan sonra 1 paket rende kaşarı ekleyip 1-2 dk daha yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım. (1 saat kadar)
Mayalanan hamurdan 6 tane beze yapalım. Bezeleri üzerini örtüp 10 dk kadar dinlendirelim. Bir yemek kaşığı kadar tereyağı eritelim ve biraz sıvı yağ ile karıştıralım.
Tezgaha biraz yağ sürüp 3 tane bezeyi hafif yağlayıp parmak uçlarımız ile açalım. Açtığınız üç tane bezeyi üst üste koyup aralarına fırçayla yağ sürelim. Üst üste koyduktan sonra merdane yardımıyla hamuru açalım.
Hamuru açtıktan sonra ince uzun üçgen şeritler şeklinde kesip rulo yapalım. Kalan diğer 3 bezeyede aynı işlemi yapalım.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim ve 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun
Kaşarlı Katmer Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım paket yaş maya
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı soda (Yoksa ılık su da olur)
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
1 paket rende kaşar peyniri rendesi
Üstüne;
Yumurta sarısı
Susam çörek otu
Kaşarlı Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt şeker tuz ve mayayı yoğurma kabına alıp, karıştıralım. Un ve peynir hariç diğer malzemeleri ekleyip, tekrar karıştıralım. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
En son hamuru iyice toparlamak için 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Hamurumuzu güzel yoğurduktan sonra 1 paket rende kaşarı ekleyip 1-2 dk daha yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım. (1 saat kadar)
Mayalanan hamurdan 6 tane beze yapalım. Bezeleri üzerini örtüp 10 dk kadar dinlendirelim. Bir yemek kaşığı kadar tereyağı eritelim ve biraz sıvı yağ ile karıştıralım.
Tezgaha biraz yağ sürüp 3 tane bezeyi hafif yağlayıp parmak uçlarımız ile açalım. Açtığınız üç tane bezeyi üst üste koyup aralarına fırçayla yağ sürelim. Üst üste koyduktan sonra merdane yardımıyla hamuru açalım.
Hamuru açtıktan sonra ince uzun üçgen şeritler şeklinde kesip rulo yapalım. Kalan diğer 3 bezeyede aynı işlemi yapalım.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim ve 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun
Kaşarlı Katmer Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı