- Konu Yazar
- #1
Kaşarlı Karnabahar Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
1 adet küçük boy karnabahar
1 adet küçük boy soğan
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Çay kaşığının ucu ile kimyon
1 küçük kase kaşar peyniri
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Kaşarlı Karnabahar Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabaharı dallarına ayırıp yıkadıktan sonra tencereye alıyoruz. Yarısına gelecek şekilde su koyup bir çay kaşığı kadar tuz attıktan sonra kaynamaya bırakıyoruz.
Karnabaharlar yumuşayınca ocaktan alıp suyunu iyice süzdürüyoruz. Suyu süzülen karnabaharları köfteyi yapacağımız kaba alıp çatalla ya da ezici ile iyice eziyoruz.
Ezdiğimiz karnabaharlara yumurtayı, galeta ununu, ince kıyılmış maydanozu, çok ince doğradığımız soğanı ve bütün baharatlarını ekleyerek elimizle yoğuruyoruz.
Hazır olan köfte harcını vaktiniz varsa 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
Dinlenen köfte harcından cevizden biraz büyük parçalar alıp avuç içimizle açıyoruz. Orta kısmına bir dilim kaşar peyniri koyup kapatıp şekillendiriyoruz.
Hazır olan köftelerimizi sıvı yağda arkalı önlü kızartıyoruz. Afiyet olsun.
Kaşarlı Karnabahar Köftesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet küçük boy karnabahar
1 adet küçük boy soğan
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Çay kaşığının ucu ile kimyon
1 küçük kase kaşar peyniri
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Kaşarlı Karnabahar Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabaharı dallarına ayırıp yıkadıktan sonra tencereye alıyoruz. Yarısına gelecek şekilde su koyup bir çay kaşığı kadar tuz attıktan sonra kaynamaya bırakıyoruz.
Karnabaharlar yumuşayınca ocaktan alıp suyunu iyice süzdürüyoruz. Suyu süzülen karnabaharları köfteyi yapacağımız kaba alıp çatalla ya da ezici ile iyice eziyoruz.
Ezdiğimiz karnabaharlara yumurtayı, galeta ununu, ince kıyılmış maydanozu, çok ince doğradığımız soğanı ve bütün baharatlarını ekleyerek elimizle yoğuruyoruz.
Hazır olan köfte harcını vaktiniz varsa 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
Dinlenen köfte harcından cevizden biraz büyük parçalar alıp avuç içimizle açıyoruz. Orta kısmına bir dilim kaşar peyniri koyup kapatıp şekillendiriyoruz.
Hazır olan köftelerimizi sıvı yağda arkalı önlü kızartıyoruz. Afiyet olsun.
Kaşarlı Karnabahar Köftesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı