AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kaşarlı Garnitürlü Köfte

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kaşarlı Garnitürlü Köfte Tanımı İçin Malzemeler
500 gram dana kıyma
4-5 yemek kaşığı ekmek içi
1 adet yumurta
1 küçük uzunluk soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
Yarım çay kaşığı karbonat
Dereotu
Tuz
Karabiber ,kimyon pulbiber 1 er çay kaşığı
1 paket garnitür
Üzeri için
Kasar peynir

Kaşarlı Garnitürlü Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıymayı yoğurma kabına alıyoruz.
Üzerine yumurta rondodan çektiğimiz ekmek içi yahut varsa galete unu tekrar rondodan geçirdiğimiz soğan ve sarımsağı karbonatı dereotunu ( maydanoz kullanabilirsiniz fakat dereotu çok farklı bir tat katıyor)salçayı ve tuzunu baharatlarını ekleyip yeterlice yoğuruyoruz. Vaktiniz var ise 1 saat kadar buzdolabında bekletirseniz daha hoş bir kıvam alacaktır.
Daha sonra yoğurduğumuz köftelerden mandalına büyüklüğünde modüller kopararak elimizle açıp ortasına garnitürleri dolduruyoruz ve bu halde hepsini tamamlıyoruz.
Tepsinin tabanına 1 tatlı kaşığı salça ve 1 su bardağı sıcak suyu karıştırarak döküyoruz.
Önceden ısıttığımız 200 derece fırında yaklaşık olarak 40 dk pişiriyoruz.
Sonra üzerine kaşar peyniri atarak tekrar fırına veriyoruz.Afiyet olsun.
Kaşarlı Garnitürlü Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst