AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kaşarlı Alman Çiftçi Ekmeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kaşarlı Alman Çiftçi Ekmeği Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ılık süt
1,5-2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet kabartma tozu
Üzeri için de ekstra 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Kaşarlı Alman Çiftçi Ekmeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ilık sütü yoğurma kabımıza alalım. Unun bir kısmını, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayalım.
Hamur şimdi cıvık kademede iken kaşar peynirini ekleyelim ve biraz daha yoğurup kalan unumuzu da ekleyip ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edelim.
İnce uzun dikdörtgen kek kalıbımızın içerisine yağlı kağıt yerleştirip hamurumuzu güzelce yayıp üzerini düzeltelim. Üzerine 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peynirimizi ekleyelim.
Evvelden ısıtılmış 160 derece alt üst ayar fırınımızda 30-40 dakika pişirelim. Pişen ekmeğimizi fırından alıp kalıptan çıkartalım.
Fırın ızgarası yahut buna misal bir yere koyalım ki alt kısmı nemlenmesin. Tariflerimde püf noktalarını da sizlerle paylaşıyorum ki emeğinize değsin sonuçtan birlikte şad ve memnun olalım. Bir evvelki paylaşımımda ki çemeni de deneyip üzerine sürüp afiyetle yemeniz dileklerimle İmali kolay ve lezzetli bir ekmek olup bayadır yapmadığımı farketmiş bulunmaktayım
 
Geri
Üst