AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kas koparma neden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kaş koparma neden olur?​

Gerilim kaynağı pek çok şey olabilir. Mevcut ya da geçmişte olmuş olan aile içi sorunlar, cinsel taciz, fiziksel şiddet, ailevi baskılar yolma sorunları olan kişilerde en çok rastladığımız durumlardır.

Trikotillomani geçer mi?​

Hiç tedavi almayanlarda trikotillomani genellikle uzun yıllar sürer ancak zaman içinde şiddetlendiği ve azaldığı dönemler, hatta arada birkaç ay yıl neredeyse tamamen ortadan kalktığı, sonra yeniden canlandığı dönemler izlenir. Bu kronik gidiş ömür boyu sürebilir.
Kaşları taramak kan dolaşımının hızlanmasına ve bu sayede kaşların çıkmasına neden olur. Her akşam yatmadan önce kaşlarınıza bir pamuk yardımı ile badem yağını kökten uçlara kadar sürerek kaşlarınızın bakımını ve dolgunlaşmasını sağlayabilirsiniz. Badem yağı saç ve kaşlarda etkili bir üründür.
Trikotilomani nasil gecer?
Saç Koparma Hastalığı (Trikotilomani) Tedavisi Nasıldır? Saç koparma tedavisi için davranış terapisi ve ilaç tedavisi uygulanabilir. Hastanın trikotilomani belirtileri ve tetikleyicileri konusundaki bilgilerini artırır. Hastada saç koparma davranışı yerine başka bir davranış koyulmasına yardımcı olur.
Dermatillomania nasıl geçer?
Psikiyatrik bir hastalık durumunda uygulanabilecek tedavide başlıca,antidepresanlar , antikonvülzanlar ve yeni nesil antipsikotikler tercih edilebilir.İlaç kullanılamayan vakalarda (örneğin gebelerde) psikoterapi (bilişsel davranışçı terapi gibi) ve hipnoz önerilebilecek etkin tedavi yöntemleri olabilir.

Trikotillomani ne iyi gelir?​

İlaç tedavileri de trikotillomani tedavisinde sık olarak kullanılır. Bir antidepresan olan klomipramin (Anafranil) birçok güvenilir araştırmada trikotillomani tedavisinde etkili bulunmuştur. Yine en iyi bilinen antidepresanlardan fluoxetin yani Prozac da bazı çalışmalarda etkili bulunmuştur.

Deri yolma hastalığına ne iyi gelir?​

Antidepresanlar, antiepiletikler, antipsikotikler, anksiyolitikler, glutamaterjik ajanlar tedavide kombine edilebilir. Psikoterapide BDT (kognitif davranışçı terapiler) ve HRT (alışkanlığı tersine çevirme terapisi) gibi terapi metotlarının deri yolma semptomlarında yararlı olduğu gözlenmiştir.
 
Geri
Üst