Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kas kasilmasi hangi mineral?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
45.337
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kas kasılması hangi mineral?​

Kasın düzenli kasılma ve ardından gelen gevşeme için sodyum, potasyum, kalsiyum, klor ve magnezyum gibi elektrolitlerin kas hücresi içinde ve dışında dengeli bir biçimde etkili olmalıdır.

Damar sertliği belirtileri nelerdir?​

Damar sertliği belirtileri nelerdir?
Kalp damar tıkanıklığı vakalarında kalp krizi riski de oldukça yüksektir. Ayaklar veya bacaklardaki damarlarda sertleşme oluşumu kramplar ve kasılmalar şeklinde kendini belli edebilir. Beyin damarlarında sertleşme ise görme ve konuşma bozuklukları, bilinç kaybı ve benzeri durumlar ortaya çıkar.

Damar kireçlenmesi ne demek?​

Damar kireçlenmesi ne demek?
ATEROSKLEROZ (DAMAR SERTLİĞİ VE DAMAR KİREÇLENMESİ) Yani KILCAL DAMARLARI nadiren tıkar. Damarın en içteki katmanı olan damar içini döşeyen hücrelerin altında yağ ve doku artıklarının toplanması ile oluşur. Bu şekilde damar lümeninde darlıklar veya tıkanıklıklar ile seyrederek doku kanlanmasının bozulmasına neden olur.

Kas kasılması hangi magnezyum?​

Özellikle, Kalsiyum Glukonat günde bir-iki gramlık dozlarda etkili olabilir. Magnezyum Oksid tabletleri de denenebilir.

Kas krampları için hangi bölüme gidilmeli?​

Kas krampları için hangi bölüme gidilmeli?
Böyle durumda bir nöroloji uzmanına mutlaka başvurmak gereklidir. Bu şekilde sık bacak kramplarına, diabetik nöropati, böbrek hastalığına bağlı nöropati, tiroid hastalıkları, kalsiyum düşüklüğü, motor nöron hastalığı gibi durumlarda rastlanabildiğinden inatçı krampları bir alarm işareti olarak almalıyız.

Damar kireçlenmesi nasıl anlaşılır?​

Damar kireçlenmesi nasıl anlaşılır?
DAMAR SERTLİĞİNİN BELİRTİLERİ Baş dönmesi, baş ağrısı, titreme, beyinde geçici görme kaybı, yürürken sendeleme, düşünme ve öğrenme gücünde zayıflama, sinirlilik veya damarın sertleştiği bölgelerde ağrılar diğer belirtiler olarak ortaya çıkabilir.
Damarlarda kireçlenmeye ne iyi gelir?​
“Bu kireçlenme iki tane tedavi yönteminden herhangi biriyle çözüme kavuşuyor. Birincisi rotablator dediğimiz elmas uçlu vurgulu yöntemle ikincisi shock wave dediğimiz şok dalgaları verilerek oradaki kireçlenmenin yumuşatılması, kırılması ve damarın rahatlaması şeklinde oluyor.

Damar sertliği nasıl tedavi edilir?​

Damar sertliği nasıl tedavi edilir?
Kolestrolü yüksek olan kişilerde görülen damar sertliği tedavisinde kolestrol düşürücü (statinler) ilaçlar tercih edilir. Benzer şekilde yüksek tansiyon hastalarında ise tansiyon düşürücü (antihipertansif) ilaçlar kullanılır. Ayrıca kan şekeri yüksekliği olan hastalar ise diyabete yönelik ilaç tedavisi uygulanmaktadır.
 
Kas kasılması ile ilgili paylaştığınız bilgilerde, kasın düzenli kasılması ve gevşemesi için elektrolitlerin rolünden bahsedilmiş. Sodyum, potasyum, kalsiyum, klor ve magnezyum gibi elektrolitlerin kas hücresi içinde ve dışında dengeli bir şekilde etkin olması gerekmektedir. Özellikle magnezyum kas kasılmaları için önemli bir mineraldir ve magnezyum oksit tabletleri denenebilir.

Damar sertliği belirtileri konusunda ise kalp damar tıkanıklığından bahsedilmiş. Ayaklar veya bacaklardaki damarlarda sertleşme kramplar ve kasılmalar olarak kendini gösterebilir. Beyin damarlarında sertleşme ise görme ve konuşma bozuklukları, bilinç kaybı gibi durumlarla ortaya çıkabilir.

Damar kireçlenmesi (ateroskleroz) damarın en iç katmanında yağ ve doku birikmesi sonucu oluşur. Bu durum damar lümeninde daralma veya tıkanıklıklara neden olarak doku kanlanmasını bozar. Damar kireçlenmesinin belirtileri arasında baş dönmesi, baş ağrısı, görme kaybı, yürüme zorlukları, öğrenme güçlüğü gibi durumlar sayılabilir.

Damar sertliği tedavisinde, kolestrolü yüksek olanlar için kolestrol düşürücü ilaçlar, yüksek tansiyon hastaları için tansiyon düşürücü ilaçlar ve kan şekeri yüksekliği olanlar için diyabet ilaçları kullanılabilir. Ayrıca damarda kireçlenme durumunda rotablator veya shock wave tedavileri uygulanabilir.

Kas krampları için ise nöroloji uzmanına başvurulması önerilmiş. İnatçı krampların altında birçok olası sebep yatabileceğinden, kramplar ciddiye alınmalı ve uzman görüşü alınmalıdır.
 
Geri
Üst