- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 249.745
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kas ağrısına hangi iğne iyi gelir?
Fizik tedavi ve rehabilitasyon tedavileri arasında yer alan “Kuru iğne yöntemi” kronik kas iskelet sistemi hastalıkları ve bu hastalıklara bağlı oluşan ağrı ve hareket kısıtlılıklarının tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Tedavide ince enjeksiyon iğneleri kullanılır ve bu iğneler ilaç içermez.Boyundan iğne neden yapılır?
Başta fibromiyalji olmak üzere, bel ve boyun fıtıklarında, ağrılı kas spazmlarında, ağrılı eklem hastalıklarının tedavisinde etkili olan bir tedavi yöntemidir.Iğneli Varis tedavisi nasıl yapılır?
Tıbbi adı SKLEROTERAPİ’dir. Bu yöntemde genişlemiş, dejenere olmuş damar içine bazı özel solüsyonlar enjekte edilerek damarın iç yüzeyi tahriş edilir. Daha sonra dışarıdan enjeksiyon sahasına baskı uygulamak suretiyle damarın kapanması sağlanır. İşe yaramaz hale gelmiş damar bir süre sonra vücut tarafından yok edilir.
Dize hangi iğne yapılır?
Ağırlıklı olarak hyalüronik asit enjeksiyonu diz eklemine uygulanır. Fakat ayak bileği, kalça ve omuza da uygulanabilir. Kortizon ise hemen hemen her ekleme yapılabilir.Iğneli tedavi adı nedir?
İntramuskuler stimülasyon (İMS) olarak da bilinen kuru iğne tedavisi ilk olarak Kanada da uygulanmaya başlayan ameliyatsız ve ilaçsız bir ağrı tedavisi yöntemi olup kronik kas ve iskelet sistemi hastalıklarına bağlı ağrıların tedavisinde uygulanır.Iğneli varis tedavisi sonrası nelere dikkat edilmeli?
İşlemden hemen sonra bacağınızda ciltteki betadin solüsyonu silerek temizlenir. Ardından ya hemen varis çorabınız giydirilir ya da elastik bandaj uygulanır. İşlemden sonraki bir hafta boyunca sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar varis çorabı giymeniz önerilir. Gece yatarken varis çorabı giymenize gerek yoktur.
Her bir seans yaklaşık 45-60 dakika sürer. Seanslar arasında ne kadar süre olması gerektiği tedavi edilen bölgede orta büyüklükte ve ince kılcal damar varisi birlikteliğine bağlı olarak belirlenir.