Karyağdı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
125 gram margarin (oda ısısında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
2 yumurta birinin akı üzeri için ayrılacak
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
1 portakalın kabuğunun rendesi (Rendenin ince tarafıyla rendeleyin)
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Üzeri için;
Kırılmış ceviz
1 adet yumurta beyazı
Fırından çıktıktan sonra üzerine;
Pudra şekeri
Karyağdı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç tüm malzemeyi güzelce elimizle karıştıralım ununuda ekleyelim, yoğuralım.
Cevizden biraz büyük modüller koparıp, evvel ayırdığımız yumurta beyazına sonra kırılmış cevize batırıp, yağlanmış tepsiye dizin.
Isıtılmış 170 derecede pembeleşinceye kadar pişirelim.
Fırından çıktıktan 5 dakika sonra üzerine pudra şekeri serpelim. Karyağdı kurabiyemiz hazır.
Karyağdı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram margarin (oda ısısında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
2 yumurta birinin akı üzeri için ayrılacak
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
1 portakalın kabuğunun rendesi (Rendenin ince tarafıyla rendeleyin)
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Üzeri için;
Kırılmış ceviz
1 adet yumurta beyazı
Fırından çıktıktan sonra üzerine;
Pudra şekeri
Karyağdı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç tüm malzemeyi güzelce elimizle karıştıralım ununuda ekleyelim, yoğuralım.
Cevizden biraz büyük modüller koparıp, evvel ayırdığımız yumurta beyazına sonra kırılmış cevize batırıp, yağlanmış tepsiye dizin.
Isıtılmış 170 derecede pembeleşinceye kadar pişirelim.
Fırından çıktıktan 5 dakika sonra üzerine pudra şekeri serpelim. Karyağdı kurabiyemiz hazır.
Karyağdı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı