- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kart dizgisi nedir?
Türkçe’ de ‘Yüzey Montaj Devre Elemanları’ şeklinde tanımlanmakta olan SMD dizgi, elektronik elemanların kart yüzeyine montajının gerçekleştirildiği yeni nesil bir sistemdir. Söz konusu SMD tekniği sayesinde gerçekleştirilen üretim fonksiyonelliğiyle yüzey montaj teknolojisi olarak kullanılmaktadır.Kitap dizgisi ne demek?
Basılı yayıncılıkta bir okul kitabı, test kitabı, bir okuma kitabını (roman, deneme…), gazeteyi, dergiyi ve en geniş ifadesiyle söyleyecek olursak herhangi bir yazı içeriğini sayfa olarak biçime sokmak onları düzenleyerek yazıları dizerek bir matbaa tarafından basılmasına uygun hale getirilmesine dizgi denilmektedir.Dizgici grafiker ne demek?
Dizgici, tasarımı belirlenmiş olan metin ve görselleri sayfalara yerleştirerek; reklam, broşür, form ve kitap gibi basılı materyaller üretmekle sorumludur. Yayınlarda yer alan metin ve illüstrasyonları biçimlendirir.
SMD devre kartı nedir?
Baskı devre kartlarının üzerine gerekli malzemelerin hızlı bir şekilde dizilmesini ve yerleştirilmesini sağlayan elektronik montaj cihazlarına yüzeye montaj cihazı yani ingilizce karşılığının baş harflerinden oluşan “surface-mount device” (SMD) adı verilir.
SMT dizgi nedir?
Yüzey montaj teknolojisi (YMT)(İngilizce SMT = surface-mount technology). YME (yüzey montaj devre elemanları), elektronik elemanların yüzeye monte edilebilir biçimde olanlarıdır. Bu teknikle yapılan üretim teknolojisine de yüzey montaj teknolojisi denir.Dizgici ne kadar maaş alır?
Kariyerinde MaaşlarSMT hattı nedir?
SMT ingilizce Surface Mount Technology kelimelerinin baş harflerininin kısaltması olup Türkçeye Yüzey Montaj Teknolojisi olarak çevrilebilir. Elektronik komponentlerin yüzeye monte edilebilir biçimde olanlarının kullanılarak yapılan üretim teknolojisine Yüzey Montaj Teknolojisi denir.
Dizgi makinesi nedir?
Matbaacılıkta, yazılara kurşun kalıplar üzerine döken makinelere verilen ad. Gazete, dergi ya da kitap da çıkacak yazıları dizecek olan usta (operatör), daktilo tuşlarına benzer ve klavye denilen dizgi makinesi tuşlarına basar.