- Konu Yazar
Karşılaştırmalı eğitime neden ihtiyaç duyulur?
Karşılaştırmalı Eğitim, eğitimcileri ve halkı, eğitim alanındaki kuramsal temellerin ve pratik uygulamaların değişik ülkelerde nasıl olduğu konusunda duyarlı hâle getirir. Böylece karşılaştırmalı eğitim sayesinde eğitimdeki alternatif yaklaşımlar hakkında bilgi sahibi olunabilir (King, 1979).Jullien yöntemi nedir?
1-Jullien’in “Analitik Soru Cetvelleri Metodu” Bu metod eğitim sistemlerinin karsılastırılmasında hiç bir seyi gözden kaçırmamaya ve sistemdeki eksiklikleri bulmaya çalısır. Soru cetvelleri vasıtasıyla toplanan bilgilere dayalı olarak daha sonra anlitik tablolar hazırlanır.Karşılaştırmalı eğitim yatay yaklaşım nedir?
Karşılaştırmalı eğitim yatay yaklaşım nedir?Eğitim sistemlerinin ögelerinin birbirine paralel olarak incelenmesi yatay yaklaşım; eğitim sistemlerinin kuruluşlarından itibaren mercek altına alınması dikey yaklaşım ya da tarihsel analiz yöntemi; eğitim sistemi içerisinde yer alan özel bir eğitim olgusunun ele alınması örnek olay; eğitim sisteminde yer alan …
Karşılaştırmalı eğitim nasıl bir ders?
Karşılaştırmalı eğitim tanımı, kapsamı ve yöntemi hakkında bilgi sahibi olur. Karşılaştırmalı eğitimin tarihsel sürecini analiz eder. Çeşitli ülkelerin eğitim sistemlerini farklı kademeler bazında analiz eder. Farklı ülkelerin ve Türkiye’nin eğitim sorunlarını analiz eder.Bray ve Thomas yöntemi nedir?
Son olarak Bray ve Thomas yöntemi, karşılaştırmalı çalışmalarda incelenen konuların bir dökümü sayılabilecek, küp şekliyle betimlenen ve alana büyük katkılar getirmiş, birçok uzman tarafından da referans alınmış bir yöntemdir.Bereday yöntemi nedir?
Bereday yöntemi nedir?Analitik Yöntem: Bereday Modeli Bereday farklı bir ülkenin eğitiminin niteliğinin sistematik bir biçimde araştırılmasının kendi ülkesinin eğitim sisteminin değer- lendirilmesinde bir araç olduğunu belirtmektedir.