Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Karsilastirmali egitim kimlere dogrudan katki yapar?

Editör

Yeni Üye

Karşılaştırmalı eğitim kimlere doğrudan katkı yapar?​

3. Siyasal bilimler, antropoloji, uluslar arası ilişkiler gibi birçok sahadaki araştırmacılar Karşılaştırmalı Eğitim araştırmalarından yararlanabilirler. 4. UNESCO, UNICEF, OECD ve Dünya Bankası gibi uluslar arası örgütler için de Karşılaştırmalı Eğitim çalışmaları oldukça önem taşıyan bir bilim dalıdır.

Jullien yöntemi nedir?​

Jullien yöntemi nedir?
1-Jullien’in “Analitik Soru Cetvelleri Metodu” Bu metod eğitim sistemlerinin karsılastırılmasında hiç bir seyi gözden kaçırmamaya ve sistemdeki eksiklikleri bulmaya çalısır. Soru cetvelleri vasıtasıyla toplanan bilgilere dayalı olarak daha sonra anlitik tablolar hazırlanır.

Karşılaştırmalı Eğitimde bir ülkenin hangi özellikleri dikkate alınır?​

Karşılaştırmalı eğitim yaparken ele alınan eğitimi içinde bulunduğu toplumun özelliklerine göre değerlendirilmesi gerekmektedir. Ülkenin sahip olduğu sosyo-ekonomik, kültürel, dini inançlar ve gelenekleri göz önüne alınarak değerlendirilirse daha sağlıklı bilgiler elde edilir.

Karşılaştırmalı eğitim yaklaşımları nelerdir?​

Karşılaştırmalı eğitim yaklaşımları nelerdir?
Karşılaştırmalı eğitim araştırmalarında genel olarak, yatay yaklaşım, dikey yaklaşım, problem çözme yaklaşımı ile örnek olay yaklaşımı olmak üzere 4 temel yaklaşımdan söz edilir.

Karşılaştırmalı yöntem ne demek?​

Karşılaştırmalı (mukayeseli) metot, belirli olayların ortaya çıkmasında ve gelişmesinde etkili olan fonksiyonel faktörleri sınıflandırmayı ve açıklamayı hedef alan bir araştırma metodunu ifade için kullanılan genel bir terimdir.

Eğitim Bir insana neler kazandırır?​

Eğitim Bir insana neler kazandırır?
Eğitim, analitik düşünme yeteneğini kazandırır. Bizim hakikate ulaşma hızımızı belirler. Eğitim kritik görevlere seçilecek nitelikli ve liyakatli insanların sayısını artırır ve içlerinden en liyakatlisini bulmamıza yardımcı olur. Eğitim, elimizdeki kaynakları en verimli şekilde kullanmayı öğretir bize..

Karşılaştırmalı eğitimin yararları nelerdir?​

Ele alınan ülkelerin uyguladıkları eğitim sistemleri arasındaki benzerlikler ve farklılıklar araştırılır ve belli kriterler çerçevesinde ortaya konulur. Karşılaştırmalı eğitim ile birlikte başka bir ülkede uygulanmakta olan eğitim sistemi hakkında bilgi elde edilir.

Karşılaştırmalı eğitim yatay yaklaşım nedir?​

Karşılaştırmalı eğitim yatay yaklaşım nedir?
Eğitim sistemlerinin ögelerinin birbirine paralel olarak incelenmesi yatay yaklaşım; eğitim sistemlerinin kuruluşlarından itibaren mercek altına alınması dikey yaklaşım ya da tarihsel analiz yöntemi; eğitim sistemi içerisinde yer alan özel bir eğitim olgusunun ele alınması örnek olay; eğitim sisteminde yer alan …

Karşılaştırmalı eğitim, birçok alanda fayda sağlayabilen bir araştırma yöntemidir. Siyasal bilimler, antropoloji, uluslararası ilişkiler gibi disiplinlerde çalışan araştırmacılar, Karşılaştırmalı Eğitim çalışmalarından yararlanabilirler. Ayrıca, uluslararası örgütler like UNESCO, UNICEF, OECD ve Dünya Bankası da Karşılaştırmalı Eğitim çalışmalarını önemsediği bilinmektedir.

Karşılaştırmalı eğitim yapılırken bir ülkenin özellikleri dikkate alınmalıdır. Bu, o ülkenin sosyo-ekonomik durumu, kültürel yapısı, dini inançları ve gelenekleri gibi faktörlerin değerlendirilmesi gerektiği anlamına gelir. Bu özellikler göz önüne alındığında, daha sağlıklı ve kapsamlı bilgiler elde edilebilir.

Karşılaştırmalı eğitimde kullanılan yaklaşımlar arasında genel olarak yatay yaklaşım, dikey yaklaşım, problem çözme yaklaşımı ve örnek olay yaklaşımı gibi 4 temel yaklaşım öne çıkmaktadır. Her bir yaklaşım, eğitim sistemlerini farklı açılardan incelemeyi ve kıyaslamayı sağlar.

Karşılaştırmalı yöntem ise, belirli olayları etkileyen faktörleri sınıflandırarak ve açıklayarak araştırmayı hedefleyen bir yöntemdir. Bu yöntem, farklı eğitim sistemlerini kıyaslayarak ve analiz ederek ortak noktaları ve farklılıkları belirlemeye yardımcı olur.

Eğitimin insanlara kazandırdığı pek çok şey bulunmaktadır. Analitik düşünme yeteneği, bilgi birikimi, kritik görevlerde yer alabilme yetisi, kaynakları verimli kullanma becerisi gibi önemli unsurlar eğitim ile bireylerin yaşamlarına katkı sağlar.

Karşılaştırmalı eğitimin yararları arasında ise ele alınan ülkelerin eğitim sistemlerinin benzerliklerinin ve farklılıklarının araştırılması, farklı perspektiflerden bakarak bilgi edinme imkanı sağlaması ve farklı uygulamalar hakkında öğrenme fırsatı sunması gibi unsurlar bulunmaktadır. Bu sayede eğitim sistemlerinde iyileştirmeler yapılabilir ve etkili uygulamalar belirlenebilir.

Geri