- Konu Yazar
Karşılaştırmalı Edebiyat okuyan ne olur?
Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü Mezunu Ne İş Yapar? Karşılaştırmalı Edebiyat bölümü mezunları mesleki hayatları içerisinde birçok kuruma danışmanlık hizmeti verebilirler, kendi kitaplarını, dergilerini vb. yazabilirler. İstemeleri halinde üniversitelerde akademisyenlik görevini de yapabilirler.Karşılaştırmalı Edebiyat hangi dil?
İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünde temel olarak İngilizce Eğitim verilmektedir. Bunların yanı sıra öğrenciler seçmeli olarak tercih ettikleri diğer dilleri de öğrenebilmektedirler. Bölümün ana dili Türkçe ve İngilizce olarak değişmektedir.Karşılaştırmalı Edebiyat bölümü ne?
Karşılaştırmalı Edebiyat bölümü ne?Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü, birçok ülkenin dili ve edebiyatı hakkında bilgi toplamak, elde edilen verileri karşılaştırmak ve bunlarda çıkarım yapmak için alanında uzman elemanlar yetiştirmeyi amaçlar. Bu bölümden mezun olan öğrenciler, bu sayede bulundukları sektöre katkı sağlayacak çalışmalar yürütür.
Türk Dili ve Edebiyatı mezunları ne iş yapabilir?
Türk Dili ve Edebiyatı mezunları ne iş yapabilir?Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?
- Kütüphaneler ve Arşivlerde,
- Televizyon Kanallarında,
- Üniversitelerde (Okutman),
- Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği (Ortaöğretim),
- Türkçe Öğretmenliği (İlköğretim)
- Reklam Ajanslarında (Metin Yazarlığı),
- Yazarlık,
- Gazete ve Dergilerde (Editörlük),
Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?
Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü (4 Yıllık)Üniversite | Bölüm Adı
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ | Karşılaştırmalı Edebiyat
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ | Karşılaştırmalı Edebiyat
İBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ | Karşılaştırmalı Edebiyat (İngilizce) (Burslu)
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ | Karşılaştırmalı Edebiyat (İngilizce) (Burslu)
Ingiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyatı Nedir?
İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat bölümü bir lisans programıdır ve bölümün amacı İngiliz dilini ve edebiyatını en iyi şekilde öğrenen kişilerin birçok farklı sektör kurumlarında çalışacakları projeler üzerinde en etkili ve faydalı sonucu ortaya çıkarmaktır.Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat hangi kampüste?
Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat hangi kampüste?Program santralistanbul Kampüsü’nde ve öğrenim dili İngilizce.