- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Karşılaştırmalı cümle nedir?
KARŞILAŞTIRMA CÜMLELERİ Karşılaştırma cümleleri ise; en az iki farklı varlığı, olayı, durumu, kavramı birbiriyle örtüşen birbirine benzeyen ya da karşıt yönleriyle zayıflık üstünlük eşitlik-denklik vs. belirterek kıyaslayan cümlelerdir.Karşılaştırmalı anlatım ne demek?
Diğer bir ifadeyle karşılaştırma, aralarında ilişki bulunan varlık ya da kavramları ortak ya da farklı yönleriyle anlatmaktır. Karşılaştırmada yalnızca iki varlık ya da kavram arasındaki karşıtlıklardan yararlanılmaz. Bu anlatım yönteminde benzerliklerden de önemli ölçüde yararlanma yoluna gidilir.Karşılaştırma ne demektir örnek?
Sorularda sıkça karşımıza çıkan bu kavram, sözlükte “kişi ve nesnelerin benzer veya aynı yanlarını incelemek için kıyaslama, mukayese” olarak tanımlanmaktadır. Örneğin “Beyaz et, sağlık açısından kırmızı ete göre daha sağlıklıdır.” cümlesinde kırmızı et ve beyaz etin sağlık açısından karşılaştırılması söz konusudur.
Karşılaştırma ifadeleri nelerdir?
Karşılaştırma yaparken “daha, gibi, en, kadar, çok, fazla” kelimeleri kullanılır.
Örneklendirme cümleleri nasıl olur?
Bir paragrafta ya da bir cümlede konunun çok daha iyi bir şekilde anlaşılabilmesi için, gerekli olan örneklerinin verildiği cümlelere örneklendirme cümlesi denmektedir. Böyle cümleler sayesinde konu daha anlamlı hale gelir ve anlatılmak istenen anlaşılır.Karşılaştırmalı metin nedir?
Metinler arası karşılaştırma birbirinden farklı olay, konu ya da temaları karşılaştırma ile ilişkidir. Kısacası 2 farklı metinde karşılaştırma yaparken bahsi geçen kavramların farklı ya da benzer yönleri ele alınarak bir karşılaştırma yapılır.Karşılaştırmalı Türk Edebiyatı Nedir?
“Edebiyat eserlerini inceleyen, araştıran edebiyat biliminin bir dalı, Karşılaştırmalı Edebiyat Bilimi’dir. Görevi, işlevi, farklı dillerde yazılmış iki eseri konu, düşünce ya da biçim bakımından incelemek, ortak, benzer ve farklı yanlarını tespit etmek, nedenleri üzerine yorumlar getirmektir.”
Karşılaştırma nedir kısaca bilgi?
Kişilerin veya varlıkların benzer veya farklı yanlarını incelemek amacıyla yapılan kıyaslamaya karşılaştırma denir. Diğer bir ifadeyle karşılaştırma, aralarında ilişki bulunan varlık ya da kavramları ortak ya da farklı yönleriyle anlatmaktır.
Karşılaştırma ne anlama gelir?
Karşılaştırma kelimesinin TDK sözlük anlamı şu şekildedir; – Kişi ve nesnelerin benzer veya aynı yanlarını incelemek için kıyaslama, mukayese.Örneklendirme nedir örnekler?
Ele alınan konuyu, ileri sürülen düşünceyi somutlamak, açıklamak, doğruluğunu kanıtlamak için başvurulan anlatım tekniğine örneklendirme denir. Yazılı ya da sözlü anlatımda “örneğin, örnek vermek gerekirse, mesela” gibi açıklamayı pekiştirici ifadelerden sonra örnekler sıralanır.Örneklendirme cümlesi nedir örnek?
Şimdi bu konuda bazı örnekler yapalım ve nasıl örneklendirme cümlesi kuracağımızı öğrenelim. Ben meyve yemeyi çok severim ve bu yüzden ailem pazardan portakal, elma ve armut gibi farklı meyveler alır. Çantanın içine okul eşyalarım olan kalem, kitap defter ve kalem kutumu yerleştirdim.
Örneklendirme nedir ve örnekleri kısaca?