Karsi duyarli olmak ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.050
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Karşı duyarlı olmak ne demek?​

Duyarlık; duyum ve duyguları hissetme ,algılama yeteneği, hassasiyet, zayıf bir etkiye karşı tepki verebilme kabiliyeti manalarına gelmektedir. Duyarlı olmak ise, kişinin toplumda veya çevresinde olan olaylara tepki vermesi, duyarlılık göstermesi, herhangi bir şey yapması manalarına gelmektedir.
Duyarlı olmaya ne denir?
Duyarlı olmak, başkalarının görüşlerini, tutumlarını ve hissettiklerini umursamak anlamına gelir. Genelde empati yeteneği yüksek, özgeci ve fedakar insanlar duyarlı olarak nitelendirilir.
Duyarlı davranış ne demek?
Duyarlı olmak demek, meydana gelen olumsuzluklara karşı sessiz kalmamak ya da yaşanan haksızlara tepki göstermek olarak adlandırılabilir. Her toplumda yer alan her birey, bu konuda duyarlı olmaya özen göstermelidir.

Çevreye karşı duyarlı olmak ne demek?​

Duyarlılık bir konuda hassas olmak demektir örneğin haksızlık ve adalet konusunda duyarlı biriyizdir ve bu konular bizim için hassastır haksızlığa gelemez ve adaleti yerine getirmeye çalışırız hep çevreye duyarlı olmak da çevreye karşı hassas olmaktır onu narin ve incinecek bir şeymiş gibi görürüz onu korumaya …
Duyarlı bir insanım ne demek?
Bir etkenle enfekte olma (bir bulaşıcı hastalığı kapma) olasılığı bulunan kişi. Açıklama: COVID-19 için belirli bir yaş grubu değil, hastalığa bağışık olmayan herkes duyarlı kişidir.
Duyarlı ne demek ekşi sözlük?
insanoğlunu kabalıktan, vahşetten, dehşetten, kötücüllükten, fiziksel şiddetten, kandan, sevgisizlikten, nadanlıktan, hödüklükten yalıtabilecek biricik duygu, yürekte, ruhta varolması gereken temel haslet… öncü nitelik…. duyarsız insandan korkulmalı çünkü o, sevmekten de sevilmekten de anlamaz!…
Kişisel duyarlılık ne demek?
Kişilerarası duyarlılık, kişilerarası düzeyde başkalarını doğru olarak algılaya- bilme ve uygun davranışlar sergileyebilme olarak tanımlanmaktadır. Ancak optimum düzeyde olmadığı takdirde kişilerarası ilişkilerde sorunlara yol açabilmektedir.
Çevreye karşı neden duyarlı olmalıyız?
Yaşamımızı sağlıklı ve mutlu geçirmek için çevremize karşı duyarlı olmalıyız. Çevremizi korumak, temiz tutmak, kirlenmemesi ve zarar görmemesi için önlemler almak bizim görevimizdir. Çevremize karşı duyarlı davranmazsak, doğamız zarar görür. Bitkiler, hayvanlar yok olur.

Duyarlı olmak neden önemlidir?​

Zira, duyarlılık insanlar arasındaki kardeşlik köprüsünü tesis eden ve insanların sağlıklı bir iletişim kurmalarına yardımcı olan hayati öneme haiz etkenlerden biridir. Duyarlı olmak, acı çeken birinin acısını anlamaya çalışmak, zorda olan ve darda kalanların duygularını kendi içinde hissetmektir aynı zamanda.
 
Geri
Üst