- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 194.921
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kars kaşarı ilk kim buldu?
Kars gravyeri, 1878 yılında İsviçreli bir peynir üreticisi olan David Moser’in Kars, Boğatepe’yi ziyareti sırasında bölgeyi peynir yapımına uygun bulması ile ortaya çıktı.Kars Gravyer peyniri kaç para?
Yaklaşık 123,50 TL dir. Bir paket ağırlığı 400 ile 600 gr arasında değişebilir.Kars gravyeri kokar mı?
Kars gravyeriyle ilgili “Gravyer kokar” diye yanlış bir algı olduğunu ifade eden Koçulu, “Hayır arkadaşlar gravyer kokmaz. Aşırı kokan gravyer üretim sürecinde eksikleri olan gravyerdir. Gravyerin içerisindeki delikleri yuvarlak ve içi pırıl pırıl olmalıdır.
Kars gravyeri ile ne yapılır?
Kars gravyeri sadece sabah kahvaltılarında değil, günün her öğününde tüketilebilir bir peynir çeşidi. Bol ve taze yeşillik ile hazırladığınız salatanızın içerisinde katacağınız Kars gravyeri ile harika bir lezzet elde edebilirsiniz.Ilhan Koçulu kim?
İlhan Koçulu, uzak geçmişinde çobanlık yaparak geçinen, son yüz elli yıldır da peynir üreten, kökleri Kafkasya’ya uzanan, Zavotlu (Boğatepe Köyü/Kars) bir aileye mensup dördüncü kuşak bir peynir ustasıdır.Gravyer peyniri tadi nasil?
çizgifilmlerdeki delikli peynirlerdendir. oldukça tatlıdır. biraz da sakız gibidir dolayısıyla yemesi inanılmaz keyiflidir. şarapla birlikte tüketilir çok lezzetli olur.
Gravyer peyniri hangi peynire benzer?
Yemek yaparken kullanabileceğiniz Gravyer peyniri evinizde yoksa yerine eriyebilen kaşar peyniri çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Gravyer peyniri, aroma olarak diğer kaşar peyniri çeşitlerinden farklı da olsa yapı olarak diğer kaşar peynirleri ile benzerlik göstermektedir.Gravyer peyniri hangi yemeklerde kullanılır?
Kolayca eriyebilen bir peynir türü olan Gravyer peynirini, tost veya peynir eritmek istediğiniz yemekleri yaparken rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Kars yöresine özgü olan Kars böreğini yaparken kullanabileceğiniz Gravyer peyniri ile mükemmel bir somon suflesi de hazırlayabilirsiniz.Gravyer peyniri nasıl kızartılır?
Tarifi Gravyer peyniri kabuğunu temizce yıkadıktan ve kuruttuktan sonra istediğiniz büyüklükte doğrayın daha sonra kaliteli bir tere yağında kızartın. Afiyet olsun. Not Gravyer peyniri çok ağır bir peynirdir tere yağında kızartılınca daha da ağırlaşabilir, bu konuda dikkat etmek gerekebilir.
Ilhan Koçulu nereli?
Malakan peynircilik kimin?
Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği Başkanı ve mandıra sahibi İlhan Koçulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kars’ta dönemine göre peynir yapıldığını söyledi.Eski kaşar kaç ayda olur?
Buna da kanmayın. Bir kaşarın ömrü 11 bilemedin 12 aydır. Çünkü içerisindeki tuz oranı onu ancak 12 ay saklayabilir. İkiye bölündüğü zaman dümdüz bir görünümünde olması lazım.