- Konu Yazar
- #1
Karpuzu hangi hayvan sever?
Tilkiler olgunlaşmış karpuzu yiyor. Biz bilmiyoruz ama tilki daha iyi biliyor. Dişiyle karpuzu kazıyor ve yiyor. ” diye konuştu. Necat Öz de ata mesleğini devam ettirmeye çalıştıklarını belirterek en iyi karpuzun Erimli’de yetiştiğini iddia etti.Karpuz çatlama sebebi nedir?
Yetiştiricilik sırasındaki yüksek sıcaklık ve düşük nem çatlamanın ana nedenidir. Celal Kara: Hızlı büyüyen karpuz çatlar. Yavaş yavaş olgunlaşan karpuz çatlamaz. Çatlak olan yerde bakteri üreyebilir ya da hava aldığı için karpuzun tadını bozabilir.Karpuz ne zaman koparılır?
Karpuz ne zaman koparılır?Toplam ekim ve hasat süresi tohum ekiminden sonra 90 ile 120 gün arasıdır. Ülkemizde Mayıs ve Eylül ayları arasında hasadı gerçekleşir. Ancak Temmuz ve Ağustos aylarında yaygın olarak bol miktarda bulunur.
Karpuz da hormonlu olduğu nasıl anlaşılır?
Ortasında dev bir boşluk olan, çok büyük karpuzları yemeyin Karpuzu kestiğinizde ortaya çıkan o dev boşluk aslında o karpuza fazla hormon yüklendiğinin bir göstergesi. Bu tür bir karpuzu yemek sizi hasta yapabilir, aman diyelim.Fazla karpuz yemek zararlı mı?
Aşırı karpuz tüketimi doğru değildir Karpuz su oranı yüksek olduğu için mideyi şişirir, serinletir ve düşük kalorilidir. Tok tutarak kolay bir zayıflama yolu gibi görünür. Ancak aşırı tüketimi şeker içeriği sebebiyle doğru değildir. Sağlıklı bir bireyin günlük 3-4 porsiyon meyve tüketmesi yeterlidir.Karpuz hangi aylarda olur?
Karpuz hangi aylarda olur?Karpuz, yaz meyvesidir. Mayıs ayında başlayan hasat dönemi, Ağustos ayına kadar devam eder. En lezzetli karpuz, Haziran-Ağustos ayları arasında pazar tezgahlarında yerini alır.
Karpuz ne zaman çiçek açar? Karpuzun çiçeklenmesi Mayıs ve Haziran aylarında başlar.
Sıcak yaz aylarında hem ferahlatıcı hem de tatlı ve sulu karpuz yemek istiyorsanız Temmuz ve Ağustos aylarında karpuz tüketebilirsiniz. Güçlü bir antioksidan kaynağı olan karpuz içerisinde A vitamini, B1, B2, B3, B6 vitaminleri ve C vitamini barındırır.
Kavun sulama ister mi?
Kavun sulama ister mi?Kavun bitkisi büyüme ve meyvelerin olgunlaşma zamanlarında bol suya ihtiyaç duyarlar. Kavunun yatay kökleri hafif topraklarda 20-25 cm derinlikte yayıldığından bu tip topraklar daha sık sulanmalı ve her sulamada kök derinliğine inilmelidir.