Karpuz Pasta

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Karpuz Pasta Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ıspanak püresi(250 gr ıspanak)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 ,2.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
2.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 poşet toz krem şanti
Üzerine;
1 paket meyveli sos
Damla çikolata

Karpuz Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şeker ve yumurta köpürene kadar çırpılır.
Sıvı yağı ve ıspanağı rondodan geçirin bu karışım bir su bardağı olmalı.
Ispanak karışımını da yumurtaya ekleyip çırpmaya devam edin.
Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın ve yağlanmış kalıba dökün.
170 derecede kürdan pak çıkana kadar pişirin.
Kreması için süt ,şeker ,nişasta, un çırpılır ve ocağa alıp pişirilir.
Pişen kremaya tereyağı ve vanilya da ek edilip çırpılır orta sıra karıştırarak ılımaya bırakın .
Sonra toz krem şanti eklenip mikser ile pürüzsüz olana kadar çırpılır.
Pişen keki zıt çevirip üzerine kreması dökülür ve üzeri düzeltilir.
Son olarak bir paket meyveli sos tarife uygun hazırlanır ve oda üzerine dökülür.
Damla çikolata ile süsleyip en az iki saat dinlendikten sonra servis yapılır.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun .

Karpuz Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst