AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Karpuz Neden kabak olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Karpuz Neden kabak olur?​

Toprağın altına kabak, üzerine karpuz ekiliyor. Kabağın daha dayanıklı olmasından, hastalıktan daha az etkilenmesinden dolayı bu kabak aşılı karpuz bol miktarda ürün veriyor. Böylece yeni tip fideler hızla karpuz tarlalarına yayılmaya başlıyor. Üretici bu yüzden kabağa yöneliyor.
Karpuza kabak aşısı nasıl olur?
bu sebeple karpuz fideleri kabak fidelerinin kök kısmına aşılanır. her iki fide türü de yetiştirilmeye başlanır. belli boya gelen fidelerin tepeleri bistüri veya ustura jileti ile kesilir. kabağın alt kısmına, karpuzun üst kısmı eklenir ve bir klips ile tutturulur. yoğun bakım odasına alınır ve stabil hale gelene kadar …
Kabak aşısı ne demek?
Aşılı karpuz, karpuz çeşidinin bir kabak anacı üzerine aşılanması anlamına geliyor. Türkiye’de de genel olarak kestane ve bal kabağı melezleri anaç olarak kullanılıyor. Bunun nedeni ise karpuz ekilen alanlarda ortaya çıkan toprak hastalıkları.

En iyi karpuz nasıl olur?​

Karpuz seçerken dikkat etmeniz gereken ilk nokta alt kısmının sarı olup olmamasıdır. Karpuzun büyüme aşamasında yere değdiği bölgeye mutlaka bakın. Alt bölge ne kadar sarıysa karpuz o kadar olgunlaşmış ve lezzetlidir.
Aşılı karpuz fidesi ne demek?
İlgili Ürünler. Anaç bitki, yani toprak kısmında kalacak olan bitki ve istenilen ürünü verecek olan bitki olan kalem bitki; belli açılarda kesilerek, aynı açılarda birbirlerine aşılama klipsleri ile tutturulur. Yapılan bu işlem sonucunda birbirine kaynayan fidelere aşılı fide denilir.
Aşılı karpuz ne demek?
Kabak Aşı Tarifi İçin Malzemeler Soğanlar tencereye alınır, sıvıyağ, tuz ve şekeri eklenerek pembeleşene kadar kavrulur ve domatesler eklenir. Kabaklar eklenir ve karıştırılır. Pirinçlerde eklenerek 2-3 kez daha karıştırılır. Yemeğe sıcak su eklenir kısık ateşte 20-25 dk. pişirilir.
Aşılı karpuz nasıl yetiştirilir?
Aşılı karpuz fideleri hızla büyüdüğü ve geniş alana kol attığı için diğer aşılı olmayan karpuz fidelerine göre daha geniş aralıklarla dikilmelidir. Aşılı fideler sıra arası 1m., sıra üzeri 4 m. olacak şekilde dikilir. Buna göre 1 dekara 250 adet bitki dikilir.
Kesilmemiş karpuz bozulur mu?
Kesilmiş ve buzdolabında saklanmış karpuz, 3-5 gün içinde tüketilmelidir. Hiç kesilmemiş ve buzdolabında saklanmış karpuz 7 gün boyunca muhafaza edilebilir. Ancak bir haftanın sonunda bozulmaya başlar. Buzdolabında saklanmış ve kesilmemiş karpuzu 2-3 hafta geçtikten sonra tüketmeyin.

Karpuz tadı neden acı olur?​

Aşırı olgun bir karpu biraz acı olabilir. İçerisinde büyüme hormonları taşıyan karpuuz zehirlenmeye neden olur. Bu durumda meyveyi tüketmemeye dikkat edin. Bir karpuzdaki nitrat konsantrasyonunu kontrol edebilirsiniz.
 
Geri
Üst