AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Karpuz Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Karpuz Kek Tanımı İçin Materyaller
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
10 yaprak ıspanak
1,5 su bardağı un
Muhallebisi için;
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
Sosu için;
Hazır pasta jölesi kırmızı
Üzeri için;
Damla çikolata

Karpuz Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
2 yumurta ve 1 çay bardağı şekeri karıştıralım. Ispanak yapraklarını 1 çay bardağı süt ile robotta çekelim. Ispanak püresini ,1 çay bardağı sıvı yağını yumurta ve şeker harcına karıştırarak yeterlice çırpalım. 1. 5 su bardağı unu vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyelim.
Kek kalıbımızı tereyağı ile güzelce yağlıyoruz. Kek kalıbımıza kek hamurunu döküyoruz. (tart kek kalıbını kullandım. ).
170 derecede 20 dk kadar denetimli pişiriyoruz.
Muhallebisi için 2 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı şeker ekleyip yoğunlaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Hazır pasta jölesi kullandım üzerindeki tarife nazaran pasta jölesini hazırlayalım.
Kekimiz soğuduktan sonra bir tabağa aksi çevirelim. Ortasına soğuttuğumuz muhallebimizi yayalım.
Üzerine pasta jölesini yaydıktan sonra üzerine damla çikolata serpelim.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun

Karpuz Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst