AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Karpuz cekirdegi yersek ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Karpuz çekirdeği yersek ne olur?​

Karpuz çekirdeği, özellikle fazla miktarda yendiğinde sindirim sistemimiz için zorlayıcı olabileceğinden apandisit tıkanıklığına neden olabiliyor. Ancak bunun çok nadir rastlanabilecek bir durum olduğu söyleniyor. Bunun dışında ise karpuz çekirdeğinin bilinen bir zararı bulunmuyor.

Karpuz çekirdeği nasıl yenilir?​

-Karpuz yerken içerisinde bulunan çekirdeklerin karpuzla birlikte yutabilirsiniz. -Aynı zamanda tercihinize göre de karpuzun içerisinde bulunan çekirdekleri kırarak da tüketebilirsiniz. -Karpuz çekirdeklerinin yutulmasında hiç bir sakınca bulunmamakla birlikte bilinen birçok faydası mevcuttur.
Karpuz tohumu yenir mi?
Karpuz tohumları kurutulduğunda ve kavrulduğunda harika bir atıştırmalık olur ve diğer sağlıksız atıştırmalık seçeneklerinin yerine kolayca geçebilir.Karpuz çekirdeklerinden çay olarak da faydalanabilirsiniz.

Karpuz çekirdeğinin faydası var mı?​

Karpuz çekirdeğinin içerisinde omega-3 yağ asitleri bulunur.

Karpuz çekirdeği yemek kilo aldırır mı?​

Karpuz çekirdeği, yüksek lif sayesinde bağırsaklarınızı rahat ettirirken metabolizmanızı da çalıştırır. Sağlıklı bağırsaklar ise çalışan bir vücut demektir. Çalışan bir vücutta kilo vermek, oldukça kolay hale gelir. Fakat çok fazla tükettiğinizde sizin için kilo aldıran bir yiyecek olduğunu da unutmamak gerekir.
Karpuz mideye zarar verir mi?
Peki, herhangi bir yan etkisi olmamasına rağmen karpuz mideye neden dokunur? Uzmanlar karpuzun %90’dan fazlasının su olması sebebiyle midede şişkinliğe sebep olduğunu belirtmektedir.
Karpuz çekirdeği içindeki “citrulline” denilen bir madde vücutta “arginin” denilen başka bir maddeye dönüştürülüyor. Arginin de damar genişlemesine yardımcı olan “nitrik oksit” denilen bir maddenin üretiminde kullanılıyor. Bu sertleşme problemleri olanlara yardımcı oluyor. Cinsel hormonları uyarıyor.
Filiz filizlenmiş, kurutulmuş ve karpuz tohumları yenilebilir, protein dolu hazineler haline gelmiştir. Yoğurda kıyasla yaklaşık 1/8 fincan 10 gram protein içerir. “Filizlenmiş” tohumlar çimlenir ve besin maddelerinde genellikle filizlenmemiş olanlardan daha yüksektir.
Karpuz çekirdeği neden Sindirilmez?
Ancak karpuzun çekirdeğinin apandistte neden olduğunu iddia edenler var. Bu iddiayı ortaya atanlar, sindirilemeyen çekirdeklerin apandistte tıkanıklığa neden olduğunu savunuyor. Karpuzun ve çekirdeğinin bilinen başka bir zararı yoktur.

Karpuz çekirdeği nerelerde kullanılır?​

Bağışıklık sistemini güçlendirir, Osteoporozu önler, Kolesterol seviyesini dengeler ve kötü kolesterole karşı önlem alır, Sağladığı bütün bu olanaklar ile beraber karpuz çekirdekleri artık bir kenara atılmadan karpuz ile beraber tüketilmektedir.

Karpuz çekirdeği yağ yakar mı?​

Karpuz çekirdeğinde bulunan sitrülin, arjinin adı verilen bir amino asite metabolize edilir. Arjinin ise vücudun yağ üretme oranını azaltır. Kalorisi düşük olduğu için kilo vermeyi kolaylaştırır.
1 kase karpuz çekirdeği kaç kalori?
Bir kase yediğinizi düşünürseniz ve bu kase ortalama 50 gram ise çekirdek keyfinizden sonra yaklaşık 240 kalori almış olacaksınız. Yani karpuz çekirdeği kalori açısından çok masum olmadığı gibi çok da zararlı değildir.

Karpuz hangi hastalığa iyi gelir?​

Karpuz, böbrekleri temizleyerek, astım, kalp ve damar tıkanıklığı, diyabet, kolon kanseri ve kireçlenme gibi hastalıklara iyi gelir. Tatlı ve sulu karpuz, en önemli antioksidanlarla doludur. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Erkekler neden karpuz yemeyi sever?​

Bazı besinlerin karın doyurmanın yanında afrodizyak etkisi bulunduğunu belirten uzmanlar, ruhu ve libidoyu besleyen bazı besinlerin varlığından bahsediyorlar. Afrodizyak etki yaratan ve cinsel isteği artırmak için uzmanların tavsiye ettiği yiyecekler arasında özellikle erkekler için ‘karpuz’ yer alıyor.
 
Geri
Üst