Karnıyarık

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
4 adet kemer patlıcan
400 gram kıyma
2 adet orta uzunluk soğan
3 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı şişe domates
1 yemek kaşığı salça
Üzeri için;
2 adet yeşil biber
Sosu için;
1 yemek kaşığı dolusu salça
2 su bardağı su

Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel patlıcanlarımızı alacalı soyalım.
Daha sonra kağıt havlu ile kuruladığımız patlıcanları ortadan ikiye bölüp kızgın yağda hafif kızarmasını sağlayalım. (patlıcanlar büyük olduğu için 2ye böldüm ben siz isterseniz bölmeyebilirsiniz. )
Kızarttığımız patlıcanları uygun bir borcama alıp kıymalı harcımızı geçelim
Patlıcanları kızarttığımız tavanın içerisine zeytinyağını alalım.
Soğanları da ek edip güzelce kavuralım.
Kavrulan soğanların üzerine kıymamızı ek edip kavuralım.
Kıymalar suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
Daha sonra üzerine biberleri ve sarımsakları ekleyip 1-2 dk daha kavuralım.
Kavrulan harcımıza salça, şişe domates ve tüm baharatları ekleyip 5 dk daha kavurma süreci yapalım ve ocağın altını kapatalım.
Kıymalı sosumuzda hazır olduğuna nazaran tüm gereçleri buluşturma vakti patlıcanlarımızın üzerine çizgi atıp ortadan açalım.
Hazır olan kıymalı harcımızı patlıcanın içerisine dolduralım.
Tüm materyal bitene kadar birebir süreci yapalım.
En son olarak üzerine yeşil biberleri koyalım.
Diğer taraftan hazırlamış olduğumuz salça sosumuzu da karnıyarıkların üzerine gezdirdikten sonra evvelden ısıttığımız 200 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dk pişirelim. Afiyet olsun
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst