Karnıyarık

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Karnıyarık Tarifi İcin Malzemeler

*4 adet patlıcan
*250 gram kadar kıyma
*1 adet orta boy soğan
*23 diş sarımsak
*3 adet yeşil biber
*2 yemek kaşığı salca
*1 adet domates
*Sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Tuz

Karnıyarık Tarifi Yapılışı
1
*Patlıcanları alacalı soyup yarım saat tuzlu suda bekletiyoruz
*İc harcı icin kıymayı tencereye alıyoruz ve kendi suyunu cekene kadar iyice kavuruyoruz
*Soğan ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz 1 yemek kaşığı salcayı da ekleyip kavuruyoruz
*Kucuk kucuk doğradığımız bir tane biberi de ekleyip 23 dakika daha kavuruyoruz
*Kup kup doğranmış bir tane domatesi, baharatlar ve tuzda eklenip biraz daha kavrulur
*1 bardak kadar sıcak su eklenip 5 dakika daha pişirilir
*Sudan cıkardığımız patlıcanları havlu kağıtla iyice kuruluyoruz Kızartma tenceresine alıp kızartıyoruz
*Kızaran patlıcanları havlu kağıda alıyoruz Pişirme kabına halka halka doğradığımız patatesleri alıyoruz ve uzerlerine biraz tuz ekliyoruz
*Patlıcanları patateslerin uzerine koyup ortasını acıyoruz ve tuz ekliyoruz
*Daha sonra ic harcla doldurup uzerine domates ve biber dilimleri koyuyoruz
*1 yemek kaşığı salcayı biraz sıcak suyla acıp yemeğe ekliyoruz 200 derecelik fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz
 
Geri
Üst