Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Karnıyarık

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
4 adet patlıcan
Yarı kilo kıyma
2 adet domates
1 büyük soğan
2 tane sivri biber
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
Pul biber, kimyon, tuz

Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları pijama yolu soyup yağda kızartalım.
İç harç için soğanı küp küp doğrayalım hafif kızarınca biber ve sarımsağı ekleyelim.
Sonra kıymayla pişirelim.
En son baharatlar ve domatesi ekleyip iç harcı hazırlayalım.
Pişen patlıcanların içine harçtan koyup tepsiye yerleştirelim.
Salçalı sos için 2 yemek kaşığı salçayı sulandırıp tepsiye dökelim.
180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirelim.
İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst