Karnıyarık Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler
6-7 adet patlıcan
700 gram kıyma
3-4 adet soğan
4-5 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 fincan zeytinyağı
Tuz, karabiber, pulbiber
1 çay bardağı su
Patlıcanların üzerine sürmek için yarım fincan zeytinyağı
Üzeri için sos:
Yarım fincan zeytinyağı
3 bardak su

Karnıyarık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları çizgili soyup tuzlu suya koyuyoruz.
Soyduğumuz bir aralığı bıçakla çiziyoruz.(evde topan patlıcan olduğu için onları kullandım)( üzerini bıçakla artı, çarpı formunda çiziyoruz ).
Sonra suyunu sıkıp hafif tuzluyoruz.
Fırçayla yağ sürüp 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Kıymayı ocağa alıyoruz, suyunu çekince yarım fincan zeytinyağı ve rondodan geçirdiğimiz soğanları ek ederek kavurmaya devam ediyoruz.
Daha sonra ince doğradığımız biberleri de ek ediyoruz.
Kavrulan harcımıza domates ve biber salçamızı ve baharatları ekleyerek 1 çay bardağı su ekliyoruz.
Suyunu hafif çekince ocağı kapatıyoruz.
Pişen patlıcanları bıçakla çizdiğimiz yerini kaşıkla biraz eziyoruz.
Kıymalı harcımızı kaşıkla yerleştiriyoruz.( topan patlıcanların içini alıp kıymalı harçla karıştırıp o denli doldurdum).
Üzerini domates ve biberle süslüyoruz.
İki kaşık salçayı üç bardak suyu karıştırarak üzerine döküyoruz.
180-190 derecede biberler biraz kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun
 
Geri
Üst