Karnıyarık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık süt ( 220 ml bardak ölçüsü)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5,5 su bardağı un
80 gram yumuşak tereyağ
İç harcı için
1 adet yumurta
1 kırmızı kapya biber
2 adet yeşil sivri biber
250 gram lor peyniri
Tuz
1 çay kaşığından az karabiber
1 çay kaşığı kekik
İnce kıyılmış maydanoz ( isteğe bağlı)
Karnıyarık Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamur için derin bir kabın içinde un ve tereyağ hariç bütün malzemeleri güzelce karıştırın mayanın aktifleşmesi için on dakika kadar bekleyin.
Unu kontrollü ekleyerek ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.
Hamurun üzerine yumuşak tereyağ ekleyerek tekrar yoğurun üzerini örtüp 50 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
Bu arada iç harcı için biberleri küçük küçük doğrayın bir kabın içine alın.
Üzerine ince doğranmış maydanozu yumurta lor ve baharatları ekleyip harmanlayıp bir kenara alın.
Mayalanan hamurunuzu mandalina büyüklüğünde bezeler yapın bezeleri elinizle hafif bastırarak açın.
İç harcından koyup iki ucunu birleştirip tepsiye dizin.
Üzerini örtüp on onbeş dakika tepside mayalanmaya bırakın.
Bir yumurta sarısının içine çok az sıvı yağ ekleyip karıştırın ve poğaçalarınızın üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar alt üst kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun
Karnıyarık Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı ılık süt ( 220 ml bardak ölçüsü)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5,5 su bardağı un
80 gram yumuşak tereyağ
İç harcı için
1 adet yumurta
1 kırmızı kapya biber
2 adet yeşil sivri biber
250 gram lor peyniri
Tuz
1 çay kaşığından az karabiber
1 çay kaşığı kekik
İnce kıyılmış maydanoz ( isteğe bağlı)
Karnıyarık Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamur için derin bir kabın içinde un ve tereyağ hariç bütün malzemeleri güzelce karıştırın mayanın aktifleşmesi için on dakika kadar bekleyin.
Unu kontrollü ekleyerek ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.
Hamurun üzerine yumuşak tereyağ ekleyerek tekrar yoğurun üzerini örtüp 50 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
Bu arada iç harcı için biberleri küçük küçük doğrayın bir kabın içine alın.
Üzerine ince doğranmış maydanozu yumurta lor ve baharatları ekleyip harmanlayıp bir kenara alın.
Mayalanan hamurunuzu mandalina büyüklüğünde bezeler yapın bezeleri elinizle hafif bastırarak açın.
İç harcından koyup iki ucunu birleştirip tepsiye dizin.
Üzerini örtüp on onbeş dakika tepside mayalanmaya bırakın.
Bir yumurta sarısının içine çok az sıvı yağ ekleyip karıştırın ve poğaçalarınızın üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar alt üst kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun
Karnıyarık Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı