Karnıyarık Poğaça Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı ılık süt
2 su bardağı su
1 yumurta akı (sarısı üzeri için kullanılacak)
2 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
125 gram oda ısısında erimiş margarin yahut tereyağı
Aldığı kadar un
Kıymalı harcı için ;
250 gram kıyma
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri için ;
Domates
Biber
Yumurta sarısı
Karnıyarık Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle uygun bir kapta süt, su, maya, toz şeker karıştırılır.
Akabinde kalan öbür gereçlerde eklenir ve hamur yoğrulmaya başlanır. Un denetimli eklenmeli.
Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir ve hamur mayalanmaya bırakılır.
Bu sırada uygun bir tavada sıvı yağ eklenir ve doğranmış kuru soğan eklenerek pembeleşinceye kadar kavrulur.
Akabinde üzerine kıyma eklenir, baharatlar katılır ve kavurmaya devam edilir. Altı kapatılıp, soğumaya bırakılır.
Mayalanan hamurumuzdan çok büyük olmayacak formda bezeler yapılır ve el ile açılıp, bıçak ile iki kenardan kesikler atıp, orta kısmına kıymalı harcımızdan koyulur.
Daha sonra kenar kısımları birbirinin içerisinden geçiriyoruz ve karnıyarık halini elde edilir.
Geri kalan bezelere de tıpkı süreci yapıp, yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizip, üzerine doğranmış biber ve domates koyup, yumurta sarısı sürüp, 180 derece fırında pişirilir.
Miss üzere poğaçalarımız servise hazır, afiyet olsun! .
İnstagram ; tarif_defterim05
2 su bardağı ılık süt
2 su bardağı su
1 yumurta akı (sarısı üzeri için kullanılacak)
2 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
125 gram oda ısısında erimiş margarin yahut tereyağı
Aldığı kadar un
Kıymalı harcı için ;
250 gram kıyma
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri için ;
Domates
Biber
Yumurta sarısı
Karnıyarık Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle uygun bir kapta süt, su, maya, toz şeker karıştırılır.
Akabinde kalan öbür gereçlerde eklenir ve hamur yoğrulmaya başlanır. Un denetimli eklenmeli.
Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir ve hamur mayalanmaya bırakılır.
Bu sırada uygun bir tavada sıvı yağ eklenir ve doğranmış kuru soğan eklenerek pembeleşinceye kadar kavrulur.
Akabinde üzerine kıyma eklenir, baharatlar katılır ve kavurmaya devam edilir. Altı kapatılıp, soğumaya bırakılır.
Mayalanan hamurumuzdan çok büyük olmayacak formda bezeler yapılır ve el ile açılıp, bıçak ile iki kenardan kesikler atıp, orta kısmına kıymalı harcımızdan koyulur.
Daha sonra kenar kısımları birbirinin içerisinden geçiriyoruz ve karnıyarık halini elde edilir.
Geri kalan bezelere de tıpkı süreci yapıp, yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizip, üzerine doğranmış biber ve domates koyup, yumurta sarısı sürüp, 180 derece fırında pişirilir.
Miss üzere poğaçalarımız servise hazır, afiyet olsun! .
İnstagram ; tarif_defterim05