AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Karnıbahar Yemeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Karnıbahar Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Yarım adet karnabahar
1 adet soğan
2 diş sarimsak
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet büyük uzunluk patates (Patatesler orta uzunluk ise 2 adet de olabilir)
1 tatlı kaşığı tuz
100 gram kıyma (2-3 yemek kaşığı )
1 çay kaşığı tatlı toz biber
1 yahut 1,5 yemek kaşığı salça
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yahut 2,5 su bardağı sıcak su

Karnıbahar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yemeğimizi yapacağımız tenceremize yağımızı ve soğanımızı alıyoruz. Pembeleşince kıymamızı da kavurup salçamızı ekliyoruz.
1 dakika kavurduktan sonra, küp küp doğranmış patateslerimizi ekleyip yaklaşık 3 dakika kavuruyoruz.
Daha sonra karnabaharlarımızı ekleyip 1 dakika daha kavurup sıcak suyumuzu ek ediyoruz.
Kaynadıktan sonra nohudumuzu ve tuzumuzu ek ediyoruz. İnmesine 4 dakika kala sarımsak ve toz biberini ekliyoruz. Afiyet olsun
Karnıbahar Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst