- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Karnede sorumlu geçti ne demek?
Sorumlu sınıf geçme, öğrencinin sınıfı geçtiği ancak sınıfın sonuna kadar sorumlu olduğun dersleri vermesi gerektiği anlamına gelir. Sorumlu olarak sınıf geçme durumunda öğrencinin ortalama yükseltme sınavına girmesi oldukça önemlidir.Lisede sorumlu dersleri veremezsek ne olur?
Sorumluluk sınavını geçemezsek ne olur? Başarısız sayılan dersin Sorumluluk sınavını geçemeyen öğrenciler, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçerler fakat o dersin sorumluluğu üzerinden kalkmaz. Öğrenimine devam eden öğrenci dönem sonunda üst sınıfa geçse bile o dersin sorumluluk sınavına tekrardan girebilir.Hangi derslerden sorumlu geçilir?
MADDE 58-(1) Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Lise sorumlu olduğum dersleri nasıl öğrenebilirim?
1- Öğrenciler sorumlu oldukları dersleri https://e-okul.meb.gov.tr/ web adresinden E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine giriş yaparak Karne kısmındaki Sorumlu Olduğu Dersler bölümünden görebilirler.Sorumluluk sınavından kalırsak sınıfta kalınır mı?
Sorumluluk sınavına girmek zorunda kalır. Ortalaması 50 puanın altında ve 4 veya 4 ten fazla zayıfı olan öğrenci sınıfta kalır, sınıf tekrarı yapar. Bir öğrenci her öğretim senesini 3 zayıf ile geçebilir ancak toplamda en fazla 6 zayıf ile sınıfını geçebilir.Sorumlu geçilen dersten bütünlemeye girilir mi?
DC veya DD şartlı geçtiğiniz derslerden bütünleme sınavlarında girmek zorunluluğunuz yoktur. Sınav giriş belgesinde görünür çünkü bu dersten koşullu geçilmiştir. Ortalama yükseltmek isterseniz bu dersin sınavına girebilirsiniz.
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
2021-2022 eğitim öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması olacak, yıl sonu ortalaması 50’nin altında olanlar, 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Sorumlu dersten kalınca ne olur?
Eğitim ve öğretim yılı başında yapılan sorumluluk sınavı sonunda tek dersten başarısızlığı bulunan son sınıf öğrencileri için aynı usulle takip eden hafta içinde bir sınav daha yapılır.
Lisede kaç dersten sorumlu geçilir?
Sorumluluk kaç tane olursa sınıfta kalınır?
LİSEDE KAÇ ZAYIFLA SINIFTA KALINIR? 2021-2022 eğitim öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması olacak, yıl sonu ortalaması 50’nin altında olanlar, 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.DC ile bütünlemeye girilir mi?
Hatırlatma: DC veya DD şartlı geçtiğiniz derslerden bütünleme sınavlarında girmek zorunluluğunuz yoktur. Sınav giriş belgesinde görünür çünkü bu dersten koşullu geçilmiştir. Ortalama yükseltmek isterseniz bu dersin sınavına girebilirsiniz.