AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Karne notlari nedir?

Editör

Yeni Üye

Karne notları nedir?​

Karne, ilköğretim ve ortaöğretim öğretimi veren okullarda, her öğretim dönemi sonrasında öğrenciyi ve öğrenci velisini bilgilendirme amaçlı verilen, öğrencilerin ders başarı puanlamalarını gösteren belgedir.

Üniversite I notu ne demek?​

Üniversite I notu ne demek?
S (yeterli) notu, kredisiz derslerde başarılı olan öğrencilere verilir. U (yetersiz) notu, kredisiz derslerde başarısız olan öğrencilere verilir. EX (muaf) notu, müfredatlarda yer alan bazı derslerden muaf olan öğrencilere verilir.

Karne notu iyi ne demek?​

85-100=çok iyi gibi.

NP ders notu ne demek?​

NP ders notu ne demek?
NP (Başarısız devam) notu, not ortalamalarına katılmayan ve süresi bir dönemden fazla olan derslerde, ilgili dönemde yapılması beklenen akademik çalışmaları düzenli bir şekilde yerine getirmeyen öğrencilere verilir. Bu not, öğrencinin ilgili dersten aldığı harf notu ile birlikte öğrencinin not belgesinde gösterilir.

2021 karne Notları nasıl verilecek?​

2020-2021 eğitim öğretim yılı birinci döneminde olduğu gibi karneler dijital olarak e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden verilecek. Öğrencilerin aldıkları teşekkür, takdir, onur belgeleri de e-Okul VBS üzerinden görüntülenecek.

Ders notu geliştirilmeli ne demek?​

Ders notu geliştirilmeli ne demek?
Burada küçük sınıflarda “geliştirilmeli, iyi, pekiyi” den oluşan 3 değerlendirme var. Veli olarak önce burayı okuyun. Burada “geliştirilmeli “kısmı işaretlenmişse, sizin eksik yaptığınız, çocuğunuzun yetersiz kaldığı bir alan var demektir. Tatil sonrası öğretmenle de iletişime geçerek, yapılan hataları düzeltebiliriz.

Sınav karnesi ne demek?​

Öğrencilere dönem sonlarında okul yönetimleri tarafından verilen ve her dersin başarı durumu ile devam, sağlık, yetenek ve genel gidiş durumlarını gösteren belge.

Üniversitede CB notu ne demek?​

Üniversitede CB notu ne demek?
AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz. CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez.

Harf notu Fx ne demek?​

Derslere devam etmeyen veya dersin temel değerlendirme, ara sınav, final sınavı, yarıyıl projesi, ve benzeri etkinliklere yeterli düzeyde katılmayan öğrencilere FX notu verilir. Öğrencinin akademik takvimde belirtilen dersten çekilme süresi içinde dersten çekilmiş olduğunu gösterir.

Karne notları, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine her öğretim dönemi sonunda verilen ders başarı puanlarını gösteren belgelerdir. Bu notlar genellikle harf notları şeklinde verilir ve öğrencinin o dönemdeki akademik performansını yansıtır. Öğrencilerin notları başarılı olmaları durumunda teşvik, takdir; başarısız olmaları durumunda ise uyarı ve gerektiğinde destek alma imkanı sunar.

Üniversite I notu ise "S (yeterli)" notu olarak adlandırılır. Bu not, kredisiz derslerde başarılı olan öğrencilere verilir. Öğrencinin dersi başarıyla tamamladığı ve yeterli düzeyde performans gösterdiği anlamına gelir. Ayrıca, "U (yetersiz)" notu başarısızlık durumunda kullanılırken, "EX (muaf)" notu müfredatlarda yer alan bazı derslerden muaf olan öğrencilere verilir.

Karne notu iyi olduğunda, genellikle 85-100 aralığında bir not alan öğrenciler için "çok iyi" olarak değerlendirilir. Bu not aralığı öğrencinin derslerde yüksek bir performans sergilediğini ve dersleri başarılı bir şekilde tamamladığını gösterir.

NP ders notu ise "Başarısız devam" notunu ifade eder. Bu not, derslere devam etmeme veya gereken akademik çalışmaları zamanında ve düzenli bir şekilde yerine getirmeme durumunda öğrencilere verilir. NP notu, öğrencinin aldığı harf notu ile birlikte not belgesinde yer alır.

2021 karneleri, dijital olarak e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden verilecek. Öğrencilerin karne bilgileri ve aldıkları teşekkür, takdir, onur belgeleri de bu sistem üzerinden görüntülenebilecek.

"Ders notu geliştirilmeli" ifadesi, öğrencinin not belgesinde olumlu bir değerlendirme olmadığını ancak gerekli çalışmalarla notunu artırabileceğini gösterir. Eğer çocuğunuzun not belgesinde bu ifade varsa, öğrencinin belirli konularda eksikleri olduğunu ve bu konularda desteklenmesi gerektiğini gösterir. Bu durumda yapılması gerekenler konusunda öğretmenle iletişime geçmek faydalı olabilir.

Geri