Karnaval Çıtırları Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
200 gram un
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
2 yumurta, çırpılmış
4 yemek kaşığı krema
1 litre kızartma yağı
Pudralamak için;
Pudra şekeri
Karnaval Çıtırları Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur: un, şeker ve tuzu bir kapta karıştırın. Yumurtaları ve kremayı ekleyin, pürüzsüz, esnek bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Sıcak su ile doldurun derin bir kabı ve hamuru (Diğer bir kapta) o suyun üzerine koyup 30 dakika dinlenmeye bırakın.
Hamuru 15 eşit parçaya bölün. Unlu bir zeminde ince bir şekilde açın, gözlemeleri parmaklarınızla mümkün olduğunca ince bir şekilde uzatın.
Yağı bir tencerede veya fritözde 180 derecede ısıtın. Gözlemeleri koyun, biraz bastırın. Her iki tarafta altın rengi olana kadar kızartın. Mutfak kağıdına dizin.
Servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serpin. Yapılan gün tüketin, birgün sonra yumuşuyorlar… çıtır çıtır daha güzel… afiyet olsun.
Karnaval Çıtırları Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için;
200 gram un
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
2 yumurta, çırpılmış
4 yemek kaşığı krema
1 litre kızartma yağı
Pudralamak için;
Pudra şekeri
Karnaval Çıtırları Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur: un, şeker ve tuzu bir kapta karıştırın. Yumurtaları ve kremayı ekleyin, pürüzsüz, esnek bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Sıcak su ile doldurun derin bir kabı ve hamuru (Diğer bir kapta) o suyun üzerine koyup 30 dakika dinlenmeye bırakın.
Hamuru 15 eşit parçaya bölün. Unlu bir zeminde ince bir şekilde açın, gözlemeleri parmaklarınızla mümkün olduğunca ince bir şekilde uzatın.
Yağı bir tencerede veya fritözde 180 derecede ısıtın. Gözlemeleri koyun, biraz bastırın. Her iki tarafta altın rengi olana kadar kızartın. Mutfak kağıdına dizin.
Servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serpin. Yapılan gün tüketin, birgün sonra yumuşuyorlar… çıtır çıtır daha güzel… afiyet olsun.
Karnaval Çıtırları Tarifi Fotoğraflı Yapılışı