AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Karnabaharlı Patates Kızartması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Karnabaharlı Patates Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
1 baş karnabahar
3 tane yumurta
Tuz
5 su bardağı sıcak su
5 adet patates
1 su bardağı sıvı yağ

Karnabaharlı Patates Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle karnabaharları baş baş keselim.
Derin bir tencereye sıcak suyu ve bir tutam tuz dökelim ve kaynamasını bekleyelim.
Ardından karnabaharları kaynamış suyun içine alıp 10 dk haşlayalım ve süzgece alıp süzelim.
Gelelim patateslere.4-5 adet patatesi soyalım, ve çubuk şeklinde keselim ve güzelce yıkıyalım.
Tenceremize 1 su bardağı sıvı yağ koyalım.
Yağ kızarınca patatesleri yavaş yavaş ekliyelim ve kızarınca tencereden alalım.
Karnabahar a geri dönelim.
Bir kasenin içine 3 yumurta kırıp güzelce çırpalım.
Karnabaharları tek tek yumurtaya bulayıp kızarmış yağa koyalım ve kızarana kadar kızartalım.
Hemen ardından karnabaharları ve patatesleri bir geniş kaba alıp iyice karıştıralım ver tuz ekleyip son kez karıştıralım.
Karnabahar ve patatesleri servis tabağına alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Karnabaharlı Patates Kızartması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst