Karnabahar Yemeği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Karnabahar Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
1 orta uzunluk karnabahar
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı su

Karnabahar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle karnabahara haşlama süreci yapmadığımızı belirtmek istiyorum.
30 dk da yemeğimiz hazır olacak soğanı yemeklik doğrayalım.
Yarım çay bardağı zeytinyağında soğanı 2-3 dk kızartalım.
Havucu soyup halka biçiminde doğrayalım.
Tencereye atalım. 2-3 dk kavuralım.
Salça ekleyip tekrar kavuralım.
Patatesi çok ufak olmayacak formda küp doğrayıp ekleyelim.
Karnabaharı da çok ince olmayacak formda doğrayalım ve ekleyelim.
Tuz ve kararbiber ekleyip karıştıralım.
Suyunu ek edip 25-30 dk kapağı kapalı pişirelim.
Sebzeler yumuşadığında ocağı kapatıp yemeğimizi servis edelim. Afiyet olsun.
Karnabahar Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst