SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Karnabahar Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
1 orta uzunluk karnabahar
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı su
Karnabahar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle karnabahara haşlama süreci yapmadığımızı belirtmek istiyorum.
30 dk da yemeğimiz hazır olacak soğanı yemeklik doğrayalım.
Yarım çay bardağı zeytinyağında soğanı 2-3 dk kızartalım.
Havucu soyup halka biçiminde doğrayalım.
Tencereye atalım. 2-3 dk kavuralım.
Salça ekleyip tekrar kavuralım.
Patatesi çok ufak olmayacak formda küp doğrayıp ekleyelim.
Karnabaharı da çok ince olmayacak formda doğrayalım ve ekleyelim.
Tuz ve kararbiber ekleyip karıştıralım.
Suyunu ek edip 25-30 dk kapağı kapalı pişirelim.
Sebzeler yumuşadığında ocağı kapatıp yemeğimizi servis edelim. Afiyet olsun.
Karnabahar Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 orta uzunluk karnabahar
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı su
Karnabahar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle karnabahara haşlama süreci yapmadığımızı belirtmek istiyorum.
30 dk da yemeğimiz hazır olacak soğanı yemeklik doğrayalım.
Yarım çay bardağı zeytinyağında soğanı 2-3 dk kızartalım.
Havucu soyup halka biçiminde doğrayalım.
Tencereye atalım. 2-3 dk kavuralım.
Salça ekleyip tekrar kavuralım.
Patatesi çok ufak olmayacak formda küp doğrayıp ekleyelim.
Karnabaharı da çok ince olmayacak formda doğrayalım ve ekleyelim.
Tuz ve kararbiber ekleyip karıştıralım.
Suyunu ek edip 25-30 dk kapağı kapalı pişirelim.
Sebzeler yumuşadığında ocağı kapatıp yemeğimizi servis edelim. Afiyet olsun.
Karnabahar Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı