Karnabahar Sevmeyen Bile Yiyecek (Kış Tavası)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Karnabahar Sevmeyen Bile Yiyecek (Kış Tavası) Tanımı İçin Materyaller
4 adet patates
Yarım karnabahar
2 adet havuç
3 adet yeşil biber (yazdan dondurduğumu kullandım)
2 adet domates(yazdan dondurduğumu kullandım
1 orta uzunluk kuru soğan
250 gram kadar kıyma
100 gram kuyruk yağı (yemeğe lezzetini veren budur)
Sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
4 diş sarımsak(rendelenmiş)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 çay bardağı su

Karnabahar Sevmeyen Bile Yiyecek (Kış Tavası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bütün zerzevatları istediğimiz büyüklükte doğrayalım.
Kıyamaya biraz tuz ve karabiber ekleyip 1 dakika boyunca yoğuralım .
Kuşbaşı et büyüklüğünde köfteler yapalım.
Kuyruk yağını da misket büyüklüğünde doğrayalım köftelerin yanına alalım bunlar burada beklesin.
Sos için bütün materyalleri çırpıcı ile karıştırıp özleştirelim ve doğradığınız sebzelerin üzerine döküp bütün zerzevatları harmanlayalım.
Bu sos bütün sebzelere eşit ölçüde dağılsın.
Fırına vereceğimiz kaba boşaltalım ortalarına hazırladığımız köfteleri ve kuyruk yağlarını da dizelim, bunu rastgele yaptım her tarafa köfte ve kuyruk yağı dağıtmaya çalıştım.
Fırını 220 derecede evvelden ısıtalım.
Tavanın üzerine ıslattığımız yağlı kağıdı serelim ki üstte kalan sebzelerde yanma olmasın.
Birinci yarım saat bu biçimde pişirelim ,daha sonra 200 dereye ayarlayıp yağlı kağıdı kaldıralım, 15 dakika da üzeri açık halde pişirelim ,sebzelerin üzeri kızarınca fırından alalım.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Karnabahar Sevmeyen Bile Yiyecek (Kış Tavası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst