- Konu Yazar
- #1
Karnabahar Sevdiren Köfte Tanımı İçin Gereçler
1 orta uzunluk karnabahar
1 adet yumurta
Yarım su bardağı un
Tuz
Karabiber
Kimyon
Toz yada pulbiber
1 orta uzunluk soğan
Yarım demet maydanoz
1 su bardağına yakın galeta unu
Karnabaharı kaynatırken;
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Karnabahar Sevdiren Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Karnabahar kısımlarına ayrılıp yıkanır. Uygun bir tencereye koyulup tuz ve limon suyu konulur kaynatılır. Düzgünce yumuşayana kadar kaynatılır.
Güzelce yumuşayan karnabahar süzülür soğutulur, derin bir kaseye alınır çatalla yahut ezecekle yeterlice ezilir. İçine rendelenmiş yıkanmış soğan, ince kıyılmış maydanoz, baharatlar, un konulup karıştırılır.
Sonra biraz galeta konulup tuzu denetim edilir. En son yumurta da konularak kıvam alana kadar galeta eklenir. Sonra üzeri streçle kapatılır, dolapta en az 1 saat bekletilir.
Sonra ceviz büyüklüğünde alınıp köfte formuna getirilir orta ateşte yağ konulan tavada önlü artlı pişirilir. Bir tarafı pişmeden çevirmeyin dağılır. Pişen köfteleri ister limon sıkarak ister yoğurtla tüketilir.
Karnabahar Sevdiren Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 orta uzunluk karnabahar
1 adet yumurta
Yarım su bardağı un
Tuz
Karabiber
Kimyon
Toz yada pulbiber
1 orta uzunluk soğan
Yarım demet maydanoz
1 su bardağına yakın galeta unu
Karnabaharı kaynatırken;
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Karnabahar Sevdiren Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Karnabahar kısımlarına ayrılıp yıkanır. Uygun bir tencereye koyulup tuz ve limon suyu konulur kaynatılır. Düzgünce yumuşayana kadar kaynatılır.
Güzelce yumuşayan karnabahar süzülür soğutulur, derin bir kaseye alınır çatalla yahut ezecekle yeterlice ezilir. İçine rendelenmiş yıkanmış soğan, ince kıyılmış maydanoz, baharatlar, un konulup karıştırılır.
Sonra biraz galeta konulup tuzu denetim edilir. En son yumurta da konularak kıvam alana kadar galeta eklenir. Sonra üzeri streçle kapatılır, dolapta en az 1 saat bekletilir.
Sonra ceviz büyüklüğünde alınıp köfte formuna getirilir orta ateşte yağ konulan tavada önlü artlı pişirilir. Bir tarafı pişmeden çevirmeyin dağılır. Pişen köfteleri ister limon sıkarak ister yoğurtla tüketilir.
Karnabahar Sevdiren Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı