- Konu Yazar
- #1
Karnabahar Patates Graten Tarifi İçin Malzemeler
1 kg karnabahar
3 adet patates
1 su bardağı rende kasar
1.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tepeleme un
Tuz
Karabiber
Karnabahar Patates Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabahar ve patates iri parçalar halinde haşlanır, süzülür, küçük parçalar halinde doğranır, borcama alınır.
Diğer taraftan sıvı yağ tereyağı eritilip un kavrulur süt katılarak beşamel sos yapılır. Tuz, karabiber katılır ocaktan alınır.
karnabaharların üzerine dökülür, yarım su bardağı kaşarda dökülüp karıştırılır. Kalan kaşar peyniri üzerine serpilir.
180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir karnabaharı sevmeyenin bile istediği bir yemek olur kendisi yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
Not: Sebze çeşidini peynir çeşidini değiştirip artırabilirsiniz.
Karnabahar Patates Graten Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kg karnabahar
3 adet patates
1 su bardağı rende kasar
1.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tepeleme un
Tuz
Karabiber
Karnabahar Patates Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabahar ve patates iri parçalar halinde haşlanır, süzülür, küçük parçalar halinde doğranır, borcama alınır.
Diğer taraftan sıvı yağ tereyağı eritilip un kavrulur süt katılarak beşamel sos yapılır. Tuz, karabiber katılır ocaktan alınır.
karnabaharların üzerine dökülür, yarım su bardağı kaşarda dökülüp karıştırılır. Kalan kaşar peyniri üzerine serpilir.
180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir karnabaharı sevmeyenin bile istediği bir yemek olur kendisi yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
Not: Sebze çeşidini peynir çeşidini değiştirip artırabilirsiniz.
Karnabahar Patates Graten Tarifi Fotoğraflı Yapılışı