- Konu Yazar
- #1
Karnabahar Mantısı Tanımı İçin Gereçler
1 adet orta uzunluk karnabahar
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Toz biber
Kimyon
Tuz
Sosu için;
1 kase kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı domates salçası
Su
Karabiber
Toz biber
Tuz
Üzeri için;
Sarımsaklı yoğurt
Karnabahar Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Mantı tadında karnabahar yemeği yemek istermisiniz
Yıkadığımız karnabaharları küçük küçük doğrayalım ve zeytinyağı ekleyip kavurmaya başlayalım, üzerine baharatları ek edip ağzı kapalı halde orta ara karıştırarak pişirelim.
Sosumuz için kıymamızı evvel kavuralım, daha sonra üzerine zeytinyağını ek edip karıştıralım, üzerine salçamızı ve baharatları ekleyip tekrar karıştıralım.
Daha sonra üzerine su ek edip kıvam almasını sağlayalım.
Bir tabağa aldığımız pişen karnabaharların üzerine evvel sarımsaklı yoğurt daha sonra da salçalı sosumuzu döküp servis edelim.
Karnabahar Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet orta uzunluk karnabahar
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Toz biber
Kimyon
Tuz
Sosu için;
1 kase kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı domates salçası
Su
Karabiber
Toz biber
Tuz
Üzeri için;
Sarımsaklı yoğurt
Karnabahar Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Mantı tadında karnabahar yemeği yemek istermisiniz
Yıkadığımız karnabaharları küçük küçük doğrayalım ve zeytinyağı ekleyip kavurmaya başlayalım, üzerine baharatları ek edip ağzı kapalı halde orta ara karıştırarak pişirelim.
Sosumuz için kıymamızı evvel kavuralım, daha sonra üzerine zeytinyağını ek edip karıştıralım, üzerine salçamızı ve baharatları ekleyip tekrar karıştıralım.
Daha sonra üzerine su ek edip kıvam almasını sağlayalım.
Bir tabağa aldığımız pişen karnabaharların üzerine evvel sarımsaklı yoğurt daha sonra da salçalı sosumuzu döküp servis edelim.
Karnabahar Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı