Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Karnabahar Mantısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Karnabahar Mantısı Tanımı İçin Gereçler
1 adet orta uzunluk karnabahar
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Toz biber
Kimyon
Tuz
Sosu için;
1 kase kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı domates salçası
Su
Karabiber
Toz biber
Tuz
Üzeri için;
Sarımsaklı yoğurt

Karnabahar Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Mantı tadında karnabahar yemeği yemek istermisiniz
Yıkadığımız karnabaharları küçük küçük doğrayalım ve zeytinyağı ekleyip kavurmaya başlayalım, üzerine baharatları ek edip ağzı kapalı halde orta ara karıştırarak pişirelim.
Sosumuz için kıymamızı evvel kavuralım, daha sonra üzerine zeytinyağını ek edip karıştıralım, üzerine salçamızı ve baharatları ekleyip tekrar karıştıralım.
Daha sonra üzerine su ek edip kıvam almasını sağlayalım.
Bir tabağa aldığımız pişen karnabaharların üzerine evvel sarımsaklı yoğurt daha sonra da salçalı sosumuzu döküp servis edelim.
Karnabahar Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst