Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Karnabahar Mantısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Karnabahar Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
1 adet karnabahar
1 diş sarımsak
400 gram kıyma
1 yemek kaşığı salça
Yoğurt (her tabağa 3 yemek kaşığı)
3+4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz

Karnabahar Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabaharı minik minik doğrayıp 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağı koyduğumuz tavada 15 dakika soteleyeceğiz.
Ayrı bir tavada da bu arada 4 yemek kaşığı sıvı yağı koyarak kıymayı soteleyeceğiz.
Kıymanın pembeliği gidip rengi koyulaşınca salçayı ve tuzu ekleyip biraz daha karıştıracağız.
Ardından altını kapatacağız.
Karnabahar 10 dakika sotelenince içine rendelediğimiz yada dövdüğümüz sarımsağı ve tuzu ekleyeceğiz, 5 dakika da böyle sotelenecek.
Ardından tabağımıza önce karnabaharımızı alacağız, üstüne yoğurt en üste de kıymalı karışımı ekleyerek servis edeceğiz. Deneyenlere afiyet olsun.
Not: fotoğraftakiler 2 kişilik ölçüye göre hazırlandı gözünüze ondan az gelecektir. Verdiğim tarifi yaptığınızda fotoğraflarımın 2 katı kadar malzeme olacak.

Karnabahar Mantısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst