- Konu Yazar
- #1
Karnabahar Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
Yarım karnabahar
3 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ
Kimyon
Karabiber
Toz kırmızı biber
Tuz
Kıymalı sos
150 gram kıyma
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1.5 yemek kaşığı domates salçası
Pul biber
Karabiber
Yarım su bardağı su
Tuz
Sarımsaklı yoğurt
1 kase süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
Tuz
Süslemek için;
Maydanoz
Karnabahar Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tuz ayarına dikkat edelim ki fazla tuzlu olmasın
Karnabaharları küçük küçük doğrayalım.
Tavayı ocağa alalım, sıvı yağ ekleyelim.
Karnabaharları ekleyip, kavurmaya başlayın.
Daha sonra baharatlarını ekleyelim ve tavanın kapağını kapatalım.
Kısık ateşte 15-20 dakikada orta ara karıştırarak kavuralım.
Karnabaharlar yumuşayınca ocağın altını kapatalım.
Kıymalı sosuna başlayalım. Tavayı ocağa alalım yağını ekledikten sonra kıymayı koyalım üstüne bastıra bastıra kavuralım.
Baharatları ve salçasını ek edip, kavurmaya devam edelim.
Salçanın kıvamını ayarlamak için biraz su ekleyelim 2-3 dakika pişirelim.
Kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatalım.
Sarımsaklı yoğurdumuza geçelim. Bir kaseye yoğurdumuzu koyalım mayonezi ekleyelim.
Sarımsağımızı rendeleyin. Tuzunu ekleyelim ve güzelce çırpalım.
Karnabaharı servis tabağına alalım.
Üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu dökelim en üstüne kıymalı sosunu ekleyelim.
Maydanoz ile süsleyelim karnabahar mantımız hazır kusursuz ötesi Çok sevdiğimiz bir tanım. deneyecek olanlara şimdiden. afiyet olsun
Karnabahar Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım karnabahar
3 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ
Kimyon
Karabiber
Toz kırmızı biber
Tuz
Kıymalı sos
150 gram kıyma
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1.5 yemek kaşığı domates salçası
Pul biber
Karabiber
Yarım su bardağı su
Tuz
Sarımsaklı yoğurt
1 kase süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
Tuz
Süslemek için;
Maydanoz
Karnabahar Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tuz ayarına dikkat edelim ki fazla tuzlu olmasın
Karnabaharları küçük küçük doğrayalım.
Tavayı ocağa alalım, sıvı yağ ekleyelim.
Karnabaharları ekleyip, kavurmaya başlayın.
Daha sonra baharatlarını ekleyelim ve tavanın kapağını kapatalım.
Kısık ateşte 15-20 dakikada orta ara karıştırarak kavuralım.
Karnabaharlar yumuşayınca ocağın altını kapatalım.
Kıymalı sosuna başlayalım. Tavayı ocağa alalım yağını ekledikten sonra kıymayı koyalım üstüne bastıra bastıra kavuralım.
Baharatları ve salçasını ek edip, kavurmaya devam edelim.
Salçanın kıvamını ayarlamak için biraz su ekleyelim 2-3 dakika pişirelim.
Kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatalım.
Sarımsaklı yoğurdumuza geçelim. Bir kaseye yoğurdumuzu koyalım mayonezi ekleyelim.
Sarımsağımızı rendeleyin. Tuzunu ekleyelim ve güzelce çırpalım.
Karnabaharı servis tabağına alalım.
Üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu dökelim en üstüne kıymalı sosunu ekleyelim.
Maydanoz ile süsleyelim karnabahar mantımız hazır kusursuz ötesi Çok sevdiğimiz bir tanım. deneyecek olanlara şimdiden. afiyet olsun
Karnabahar Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı