- Konu Yazar
- #1
Karnabahar Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
1 adet küçük karnabahar
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan
Zeytinyağ,tereyağ
5-6 adet ceviz ya da fıstık
2-3 diş sarımsaklı
150 gr yoğurt
Tuz,karabiber,pul biber
Karnabahar Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavaya zeytinyağ ve(ceviz ya da fıstıkta eklenir).
Doğranmış soğan konup kavrulur.
Üstüne kıyma eklenip birlikte kavrulur.
Karnabahar küçük çiçeklerine ayrılır. Yıkanıp yeterlice kurutulur.
Tavaya zeytinyağ konulup, acı biber salçası kavrulur .
Üstüne karnabaharlar ek edilir.
Az miktarda( yarım çay bardağı kadar)su ek edilip yumuşayana kadar pişirilir.Suyu çektirilir.
Tabağa pişen karnabahar konulur.
Üstüne kavurduğumuz kıyma eklenir.
En son sarımsaklı yoğurt konulup üstüne biberli tereyağ gezdirilir. Afiyet olsun.
Karnabahar Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet küçük karnabahar
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan
Zeytinyağ,tereyağ
5-6 adet ceviz ya da fıstık
2-3 diş sarımsaklı
150 gr yoğurt
Tuz,karabiber,pul biber
Karnabahar Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavaya zeytinyağ ve(ceviz ya da fıstıkta eklenir).
Doğranmış soğan konup kavrulur.
Üstüne kıyma eklenip birlikte kavrulur.
Karnabahar küçük çiçeklerine ayrılır. Yıkanıp yeterlice kurutulur.
Tavaya zeytinyağ konulup, acı biber salçası kavrulur .
Üstüne karnabaharlar ek edilir.
Az miktarda( yarım çay bardağı kadar)su ek edilip yumuşayana kadar pişirilir.Suyu çektirilir.
Tabağa pişen karnabahar konulur.
Üstüne kavurduğumuz kıyma eklenir.
En son sarımsaklı yoğurt konulup üstüne biberli tereyağ gezdirilir. Afiyet olsun.
Karnabahar Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı