Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Karnabahar Kızartması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
1 tane karnabahar
50 ml su
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı süt
2 adet yumurta
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı galeta unu
Ayçiçek yağı
Sarımsaklı yoğurt sosu:
6-7 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber

Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabaharlarınızı bir lokmalık olacak şekilde küçük parçalara ayırın.
Daha sonra karnabaharları suda haşlayın. Ancak dikkat etmeniz gereken nokta çok haşlanmaması. İlk sertliği geçtikten sona suyunu süzün.
3 kaşık un,3 yemek kaşığı süt ,2 adet yumurta,tuz ve galeta ununu ekleyin ve çırpın.
Karnabaharları içine koydum ve güzelce karıştırın.
Yağda kızartın ve kenara alın.
Sarımsaklı yoğurt hazırlayın.
Küçük bir tavada sıvı yağ ve toz biber ve pul biberi kavurun.
Karnabaharları tabağa koyun, üzerine sarımsaklı yoğurt ve hazırladığınız yağı üzerine gezdirin.
Karnabahar Kızartması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst