- Konu Yazar
- #1
Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Materyaller
1 top küçük uzunluk karnabahar
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
4 -5 yemek kaşığı un
1 küçük kase maydanoz
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Karnabahar Kızartması Tanımı Yapılışı
Karnabaharı çok küçük olmayacak formda parçalayalım.
Buharda 5 -10 dk kaynatalım.
Akabinde kenara alıp soğumaya bırakalım.
Soğuyan karnabaharları derin bir kaba alıp öbür tüm materyalleri ekleyip özleşene kadar karıştıralım.
Tavaya yaklaşık 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyup zeytinyağı ısınınca karnabaharları tek tek dizip çevire çevire kızartalım.
Servis için yanına sarmısaklı yoğurt hazırlayalım.
Kızaran karnabaharları sosa bandıra bandıra yiyelim.
Afiyet olsun.
1 top küçük uzunluk karnabahar
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
4 -5 yemek kaşığı un
1 küçük kase maydanoz
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Karnabahar Kızartması Tanımı Yapılışı
Karnabaharı çok küçük olmayacak formda parçalayalım.
Buharda 5 -10 dk kaynatalım.
Akabinde kenara alıp soğumaya bırakalım.
Soğuyan karnabaharları derin bir kaba alıp öbür tüm materyalleri ekleyip özleşene kadar karıştıralım.
Tavaya yaklaşık 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyup zeytinyağı ısınınca karnabaharları tek tek dizip çevire çevire kızartalım.
Servis için yanına sarmısaklı yoğurt hazırlayalım.
Kızaran karnabaharları sosa bandıra bandıra yiyelim.
Afiyet olsun.