- Konu Yazar
- #1
Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kg karnabahar
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Kızartmak için sıvı yağ
Tuz
Toz kırmızı biber
Pul biber
Karabiber
Kimyon
Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak karnabaharı parçalara ayırıp haşlıyoruz.
Haşlanan karnabaharları süzüp soğumaya bırakıyoruz o arada sosunu hazırlayalım.
Yumurtaları çırpıyoruz üzerine un ve sütü ekliyoruz çok sıvı bir karışım olmayacak baharatları zevkinize göre ekleyebilirsiniz ben bu şekilde seviyorum.
Soğuyan karnabaharları sosun içine batıralım tek tek uğraşmayıp hepsini ekleyebilirsiniz.
Kızartma tenceresine sıvı yağ ekleyip ısıtalım kızgın yağa tek tek karnabaharları süzüp ekleyelim, arkalı önlü çevirerek kızarana kadar pişirelim.
İsterseniz cips sosla servis edebilirsiniz yada sarımsaklı yoğurt ile.
Afiyet olsun.
Karnabahar Kızartması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kg karnabahar
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Kızartmak için sıvı yağ
Tuz
Toz kırmızı biber
Pul biber
Karabiber
Kimyon
Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak karnabaharı parçalara ayırıp haşlıyoruz.
Haşlanan karnabaharları süzüp soğumaya bırakıyoruz o arada sosunu hazırlayalım.
Yumurtaları çırpıyoruz üzerine un ve sütü ekliyoruz çok sıvı bir karışım olmayacak baharatları zevkinize göre ekleyebilirsiniz ben bu şekilde seviyorum.
Soğuyan karnabaharları sosun içine batıralım tek tek uğraşmayıp hepsini ekleyebilirsiniz.
Kızartma tenceresine sıvı yağ ekleyip ısıtalım kızgın yağa tek tek karnabaharları süzüp ekleyelim, arkalı önlü çevirerek kızarana kadar pişirelim.
İsterseniz cips sosla servis edebilirsiniz yada sarımsaklı yoğurt ile.
Afiyet olsun.
Karnabahar Kızartması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı