- Konu Yazar
- #1
Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Gereçler
Haşlamak için ;
1 adet orta uzunluk karnabahar
Su
Sos için ;
1 su bardağı un
1 su bardağı süt ya da su
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Servis için sarımsaklı yahut sarımsak yoğurt tercih edilebilir
Karnabahar Kızartması Tanımı Yapılışı
Birinci evvel karnabahar kesilir.
Daha sonra kaynar suda 5 dakika haşlanır daha fazla haşlamamaya dikkat edelim zira yaparken dağılabiliyor.
Haşlandıktan sonra sosunu hazırlayalım.
Soğuyan karnabaharları sosa batırıp kızarmış yağ ve hafif kısık ateşte her tarafın kızarana kadar çevirip pişirelim.
Tabağa aldığımız karnabaharları yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun deneyenlere
Haşlamak için ;
1 adet orta uzunluk karnabahar
Su
Sos için ;
1 su bardağı un
1 su bardağı süt ya da su
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Servis için sarımsaklı yahut sarımsak yoğurt tercih edilebilir
Karnabahar Kızartması Tanımı Yapılışı
Birinci evvel karnabahar kesilir.
Daha sonra kaynar suda 5 dakika haşlanır daha fazla haşlamamaya dikkat edelim zira yaparken dağılabiliyor.
Haşlandıktan sonra sosunu hazırlayalım.
Soğuyan karnabaharları sosa batırıp kızarmış yağ ve hafif kısık ateşte her tarafın kızarana kadar çevirip pişirelim.
Tabağa aldığımız karnabaharları yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun deneyenlere