Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Karnabahar Kızartması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Gereçler

Haşlamak için ;
1 adet orta uzunluk karnabahar
Su
Sos için ;
1 su bardağı un
1 su bardağı süt ya da su
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Servis için sarımsaklı yahut sarımsak yoğurt tercih edilebilir

Karnabahar Kızartması Tanımı Yapılışı

Birinci evvel karnabahar kesilir.
Daha sonra kaynar suda 5 dakika haşlanır daha fazla haşlamamaya dikkat edelim zira yaparken dağılabiliyor.
Haşlandıktan sonra sosunu hazırlayalım.
Soğuyan karnabaharları sosa batırıp kızarmış yağ ve hafif kısık ateşte her tarafın kızarana kadar çevirip pişirelim.
Tabağa aldığımız karnabaharları yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun deneyenlere
 
Geri
Üst