AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Karnabahar Graten

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Karnabahar Graten Tanımı İçin Malzemeler
1 karnabahar (1000 gr.) (çiçeklere ayırın)
5 yemek kaşığı un (50gr.) (tepeleme değil)
1,5 yemek kaşığı tereyağ (40 gr)
Yarım litre soğuk süt
Tuz, karabiber, biraz muskat
200 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Karnabahar Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabaharı yıkayıp ( az tuz ekleyin )suda haşlayıp süzün. (ben orta yumuşaklıkta seviyorum) borcama yayın.
Küçük bir tencerede tereyağını eritin.
Orta ateşte unu hafif kavurun.
Sütü yavaş yavaş ekleyip daima karıştırın.
Baharatlarını da ekleyip kıvam alana kadar daima karıştırın.
Beşamel sosu karnabaharların üzerine gezdirin.
Kaşar rendesi ekleyip evvelden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 10-13 dak. Kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Karnabahar Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst