AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Karnabahar Graten ne demek?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.300
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Karnabahar Graten ne demek?​

Genellikle haşlanarak pişirilen karnabahar, zararlı bakterilerin vücuttan atılmasına da yardımcı olur. Karnabahar graten ise, süt, un ve kaşar peyniri ile hazırlanan bir yemektir. Düşük kalorili olmasının yanı sıra diyet ve vejetaryen menüleri için de uygundur.

Karnabahar Graten içinde ne var?​

Karnabahar Graten içinde ne var?
Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet küçük boy karnabahar.
- 1 adet yumurta.
- 3 su bardağı süt.
- 2 yemek kaşığı un.
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber.
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.

Karnabahar Gratenle ne yenir?​

Karnabahar Gratenle ne yenir?
Karnabahar Graten Yanına Ne Gider?
- Karnabahar graten yanına domates çorbası harika gider.
- Böyle nefis bir yemeği et, tavuk, balık ve makarna gibi birçok yemeğin yanına eşlikçi olarak sunabilirsiniz. Kapya biberli makarna, et fajita veya palamut tava leziz seçenekler arasındadır.

Karnabahar Yogurtlaması nasıl yapılır?​

Karnabahar Yoğurtlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kişi sayınıza göre ayarladığınız karnabahar ayıklanır ve yumuşayana kadar haşlanır.
- Haşlanan karnabahar süzülür ve hazırlanan sarımsaklı yoğurda eklenerek karıştırılır. Tuzu ayarlanır.
- Üzeri için sıvı yağda toz kırmızı biber kızdırılır veee servise hazır;) elinize sağlık 😉

1 dilim karnabahar Graten kaç kalori?​

1 dilim karnabahar Graten kaç kalori?
1 dilim karnabahar Graten kaç kalori? Karnabahar Gratenin 100 gramında 177 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 120 gram Karnabahar Gratende 212 kalori bulunmaktadır.

Beşamel soslu karnabahar Graten nasıl yapılır?​

Beşamel soslu karnabahar Graten nasıl yapılır?
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı dallarına ayırarak iyice yıkarız.
- Daha sonra derin bir tencereye alarak üstüne geçecek kadar su ekleriz.
- Tuz ve limon suyu ekleyerek yaklaşık 20 dk kadar haşlarız.
- Yumuşayan karnabaharları süzgece döktükten sonra beşamel sosunu hazırlarız.

Haşlanmış karnabahar ile neler yapılabilir?​

Haşlanmış Karnabahar Salatası Tarifleri | Yemek Tarifleri
- Brokolili Karnabahar Salatası
- Kıymalı Karnabahar Graten.
- Tavuklu Karnabahar Salatası
- Havuçlu Karnabahar Salatası
- Zeytinyağlı Karnabahar Yemeği.
- Karnabahar Salatası
- Sirkeli Karnabahar Salatası
- Kış Salatası

Yoğurtla karnabahar kızartılır mı?​

Yoğurtla karnabahar kızartılır mı?
Bir kasede yumurta, süt, un, tuz ve karabiberi çırpıyoruz. Kıvamı krep hamuru kıvamında olmalı. Haşlanmış soğumuş karnabaharlarımızı bu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Üzerini sarımsaklı yoğurt ve isteğe göre nane ve pul biber ile tatlandırıyoruz.

Fırında diyet karnabahar kaç kalori?​

Fırında diyet karnabahar kaç kalori?
Yarım porsiyon fırınlanmış karnabahar 60 kcal’dir. Yarım porsiyonunuzu biraz genişlettiğinizde ise kalori miktarı 70-80 kcal kadar çıkabilir.

Fırında beşamel soslu karnabahar kaç kalori?​

Bu yemeğin 100 gramı 52.3 kalori ihtiva eder. 1 porsiyonu ise 453.1 gram olup 236.8 kalori içermektedir. Bu yemek A Vitamini, Kalsiyum, Protein yönünden zengindir.

Beşamel soslu karnabahar fırında nasıl yapılır?​

Beşamel soslu karnabahar fırında nasıl yapılır?
Fırında beşamel soslu karnabahar için haşladığınız karnabaharları orta boy bir fırın kabı içine dizin. Üzerine beşamel sosu döküp, güzelce yayın. Ardından karnabaharın üzerine bolca rendelenmiş kaşar peynir serpiştirin. Kaşar peynirlerin üzerine kırmızı toz biber serpiştirin.

Beşamel soslu fırında karnabahar yemeği nasıl yapılır?​

Beşamel soslu fırında karnabahar yemeği nasıl yapılır?
Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Unu 2-3 dakika kadar kavurun. Soğuk sütü azar azar ekledikten sonra topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla beşamel sosu karıştırın. Tuz ve rendelenmiş muskat cevizi kattığınız beşamel sosu kıvam aldıktan sonra ocaktan alın.
 
Karnabahar Graten, genellikle süt, un ve kaşar peyniri ile hazırlanan, düşük kalorili ve sağlıklı bir yemektir. Diyet ve vejetaryen menüler için uygun bir seçenektir. İçinde bulundurduğu malzemeler sayesinde besleyici ve lezzetlidir.

Karnabahar Graten tarifi için gereken malzemeler:
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Karnabahar Graten, yanında domates çorbası gibi çeşitli yemeklerle servis edilebilir. Ayrıca et, tavuk, balık ve makarna gibi ana yemeklerle de uyumlu bir yan lezzet olabilir.

Karnabahar Yoğurtlaması: Haşlanmış karnabaharın sarımsaklı yoğurtla karıştırılmasıyla yapılan bir tariftir. Üzeri için ise sıvı yağda kızdırılmış toz kırmızı biberle servis edilir.

Beşamel soslu Karnabahar Graten: Karnabaharın beşamel sos ve kaşar peyniri ile fırında pişirilerek hazırlandığı bir yemektir. Yapımı oldukça kolay ve lezzetlidir.

Haşlanmış karnabaharın farklı tarifleri arasında brokolili karnabahar salatası, kıymalı karnabahar graten, tavuklu karnabahar salatası gibi seçenekler bulunmaktadır.

Yoğurtla kızartılmış karnabahar, haşlanmış karnabaharların krep hamuru kıvamında bir karışıma bulanıp kızgın yağda kızartılmasıyla yapılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve isteğe göre nane ile servis edilir.

Fırında diyet karnabaharın kalorisi yarım porsiyonda yaklaşık 60 kcal'dir. Fırında beşamel soslu karnabaharın ise 100 gramında 52.3 kcal, 1 porsiyonunda ise 236.8 kcal bulunmaktadır.

Beşamel soslu fırında karnabahar yemeği yapmak için haşlanmış karnabaharı fırın kabına yerleştirerek üzerine beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip kırmızı toz biber serpiştirebilirsiniz.

Beşamel soslu fırında karnabahar yemeği ise, tereyağında un kavurularak hazırlanan beşamel sosun karnabahar üzerine dökülüp peynir ve baharatlar eklenerek fırında pişirilmesiyle yapılır.
 
Geri
Üst