SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Karnabahar Brokoli Pakora Tanımı İçin Malzemeler
1 karnabahar (8-10 adet çıkacak)
1 brokoli (8-10 adet çıkacak)
1.5 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kişniş
2.5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Sos için
Süzme yoğurt
Sarımsak
Pul biber
Karnabahar Brokoli Pakora Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mercimekleri karbonatlı sıcak suda 1 saat bekletiyoruz.
Daha sonra rondoya alıp içerisinde yarım çay bardağı sıcak su tuz, kişniş, zeytinyağı, mısır nişastasını, karabiber tuz ekleyip rondodan geçiriyoruz. Şayet çok katı olursa su ekleyebilirsiniz.
Ayırdığımız brokoli be karnabaharları sosa batırıp tepsiye diziyoruz.
200 derecelik fırında 25-30 dk pişiriyoruz.
Süzme yoğurda sarımsak pul biber ekleyip sosunu hazırlıyoruz. Afiyet olsun.
Karnabahar Brokoli Pakora Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 karnabahar (8-10 adet çıkacak)
1 brokoli (8-10 adet çıkacak)
1.5 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kişniş
2.5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Sos için
Süzme yoğurt
Sarımsak
Pul biber
Karnabahar Brokoli Pakora Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mercimekleri karbonatlı sıcak suda 1 saat bekletiyoruz.
Daha sonra rondoya alıp içerisinde yarım çay bardağı sıcak su tuz, kişniş, zeytinyağı, mısır nişastasını, karabiber tuz ekleyip rondodan geçiriyoruz. Şayet çok katı olursa su ekleyebilirsiniz.
Ayırdığımız brokoli be karnabaharları sosa batırıp tepsiye diziyoruz.
200 derecelik fırında 25-30 dk pişiriyoruz.
Süzme yoğurda sarımsak pul biber ekleyip sosunu hazırlıyoruz. Afiyet olsun.
Karnabahar Brokoli Pakora Tanımı Fotoğraflı Yapılışı