- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.050
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Karmaya girmek ne demek?
Çok basit bir açıklama ile karma; bizim kendi eylemlerimizin bütününden sorumlu olmamızı sağlar. Aslında bizi, bu eylemlerin sonuçlarını kabul etmek durumunda bırakan bir doğa yasasıdır. Kendi kendimizin farkında olma ve olumlu ya da olumsuz ürettiklerimizin arkasında durabilme ve onları savunabilme durumudur.Karma hangi dine aittir?
Hinduizm, Budizm ve Jainizm’de Karma; herhangi bir eyleminin veya düşüncenin sonucunun, her şekilde sadece o kişiyi etkilediğini ifade eder. Karma, Tanrı’nın ya da dünyada bir hâkimin hüküm vermediği, “ilahi bir lütuf” ya da “ceza” olmadan, kişinin kendini değerlendirdiği bir öğretidir.Karma ne diyor?
Karma ne diyor?Yaptığımız her davranışın ve söylemlerimizin , düşündüğümüz herşeyin bir geri dönüşü olacaktır. Aynı şekilde her sonuca neden olan bir eylem vardır veya yaptığınız her güzel yada kötü davranışın bir gün sizin başınıza da geleceğini varsayan felsefe de diyebiliriz karma’ya .
Karma der ki hayatta bazen acı çekmen gerekir kötü biri olduğun için değil nerede ve ne zaman iyi olmayı bırakacağını bilmediğin için?
karma yasası der ki; hayatta bazen acı çekmen gerekir. kötü biri olduğun için değil. nerede ve ne zaman iyi olmayı bırakacağını bilmediğin için. diyelim ki bi yerden alacağın var. bugün öderim, yarın öderim dediği halde aylar geçmiş, ödememiş. bu noktada dönüp bakman gereken yer: kimi beklentide bırakıp oyaladığındır.Karma ne işe yarar?
Karma felsefesine göre her şey, yaşamınızın her anı kadar doğal akışında ilerliyor. Karma, bizim kendi eylemlerimizin bütününden sorumlu olmamızı sağlar. Eylemlerimizin sonuçlarını kabul etme durumunda bırakan bir doğa yasasıdır karma.Samsara karma hangi dine aittir?
Samsara karma hangi dine aittir?Samsara ya da saṃsāra (Sanskrit: संसार; Tibetçe: khor wa; Moğolca: orchilong), Sanskrit kökenli modern dillerde birincil olarak “dünya” anlamında kullanılır. Hinduizm, Budizm, Jainizm, Sihizm dinlerinde reenkarnasyon ya da yeniden doğum döngüsünü anlatan bir kavramdır.
Samsara ve Karma İnancı: Tenasüh Samsara, doğum-ölüm-yeniden doğuş döngüsünü yani ruh göçünü ifade eder. Bu inanca göre ölümle birlikte bedenden ayrılan ruh, nihai kurtuluşunu gerçekleştirene kadar bu dünyada farklı varlık formlarında yeniden beden alarak varlığını sürdürür.
Ölüm zamanına kadar, dört zararsız Karma’lar ruhtan ayrıldığında “Moksha”ya (Nirvana) ulaşılır. Moksha (Nirvana), Yeniden Doğuş’un nihai kurtuluşudur. Oraya varan Ruh, evrenin en yüce yerindedir ve orada sonsuz mutluluk ve huzura kavuşur ve bir daha asla karışık Samsara döngüsüne dönmez.
Karma ilişki ne demek?
Karma ilişki ne demek?Seks ve ilişki terapisti Andrew Aaron’a göre karmik ilişkiler bitmek bilmeyen ayrılıklar ve barışmalara rağmen iki tarafın da karşı koyamadığı ilişkilere deniyor. Partnerler birbirinin bir yörüngesine giriyor, bir çıkıyor. Ancak yine de birbirinden vazgeçemiyor.